Anmeldereksemplar: People’s. Min anmeldelse er ikke påvirket heraf, og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

Om bogen

Lucy Diamond kunne ikke lade sin karakter Evie fra Caféen i Cornwall leve lykkeligt til sine dages ende uden flere besøg. Derfor skrev hun tre skønne historier, som er samlet i denne bog:
Jul i caféen, Julegaver og En baby i caféen.

Min anmeldelse

Jeg har tidligere læst romanen Caféen i Cornwall af Lucy Diamond, som var en både hyggelig og lidt sjov feel good-roman, med et godt persongalleri (min anmeldelse kan læses ved at klikke her). Derfor var jeg også glad for at se, at der nu udkom lidt flere historier om Evie samt hendes venner og familie. Jeg blev endnu mere glad, da jeg så, at der endda var to julefortællinger i bogen. For jeg elsker altså bare at læse feel good-romaner, der foregår i juletiden – særligt når det også er juletiden i den virkelige verden.
Jeg er dog desværre skuffet og synes ikke at bogen lever op til de forventninger jeg havde efter at have læst Caféen i Cornwall. Og det er jeg bare virkelig ærgerlig over, for jeg synes bare det er så fin en baggrund for hvorfor disse historier er blevet til; At karakteren betød så meget for forfatteren, at hun bare følte sig nødsaget til at besøge hende igen og skrive videre på hendes liv.

Historierne er alle tre fortalt med personalfortælleren, hvor vi primært følger Evie, men i enkelte kapitler i historien Julegaven følger vi også hendes søster Ruth og i historien En baby i caféen følger vi i enkelte kapitler også en kvinde der hedder Helen. Jeg forstår godt hvorfor forfatteren formentlig ønsker at vi skal følge dem også. For at skabe lidt flere nuancer til deres karakterer og lade os lære dem bedre at kende. Desværre syntes jeg ikke det skabte de store nuancer til karaktererne. Jeg synes egentlig mest af alt bare at de fremstod noget karikerede.
Evie brillerer også lige en del med sine mindre flatterende sider i disse historier og jeg synes hun mistede lidt af den charme hun ellers havde i Caféen i Cornwall. Enkelte gange får vi dog også indblik i hendes varme og kærlige sider, men mest af alt irriterede hun mig faktisk mere end hun charmerede mig.
Samspillet mellem karaktererne mærkede jeg heller ikke helt så stærkt i denne som i den foregående roman, omend man stadig fornemmer en vis kærlighed mellem hende og Ed.

Generelt bevæger vi os dog på et lidt overfladisk niveau i alle tre historier, hvilket nok også var medvirkende til at skabe nogle lidt overfladiske, karikerede karakterer og samspil mellem dem denne gang. Herudover gjorde det også at handlingerne i historierne aldrig rigtig fangede mig. Alting går ligesom lidt for let i hak – og jeg forventer egentlig også at tingene løser sig i feel good-romaner, men jeg vil gerne have lidt mere humor og bare lidt troværdig dramatik undervejs, så vejen hen mod løsningen er mere underholdende og spændende at følge.

Jeg var dog endnu engang glad for miljøbeskrivelserne, som jeg synes var ligeså fine som i Caféen i Cornwall og som, særligt i den første historie, Jul i caféen, bidrog til en dejlig julestemning.

Den tager da også nogle fine emner op som ufrivillig barnløshed, dødsfald i familien og skilsmisse, men jeg synes bare de præsenteres for let og uden tilstrækkelig dybde, selvom der da nævnes noget om de følelser som det efterlader hos karaktererne.

Jeg vil anbefale Flere historier fra Caféen i Cornwall, til læsere der ikke har noget imod de overfladiske feel good-romaner og som eventuel mangler noget let julelæsning, da to ud af de tre historier i bogen foregår i juletiden. Jeg havde selv glædet mig til et gensyn med Evie og de andre, men kunne egentlig fint have været disse historier foruden og havde nok foretrukket en roman i samme stil som Caféen i Cornwall, hvor der var lidt mere drama, lidt mindre pladerromantik og en smule mere dybde og humor.

2 ud af 6 stjerner

Udgivet december 2021

Antal sider: 298

Oversat til dansk ved Randi Bjerre Høfring