Dette er et anmeldereksemplar fra Gads Forlag, men min anmeldelse er ikke påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

Hver sommer drager brødrende Hugh, Edward og Rupert tilbage til deres barndomshjem i Sussex, hvor de genforenes med deres forældre og deres ugifte søster, Rachel. Med sig har de deres hustruer og børn. Forude venter to måneder med en masse leg, gode snakke, overdådige middage og en masse plads at boltre sig på. De idylliske omgivelser kan dog ikke holde hjertesorg, ensomhed og angsten for en mulig forestående krig på afstand.

Dette er bog nummer 1 ud af i alt 4 bøger i Cazalet-krøniken, som nu genudgives. De resterende bøger udkommer efter planen senere i 2017 og de sidste to i 2018.

Der er flere ting jeg var vild med  i denne bog; først og fremmest synes jeg det var nogle interessante karakterer. Jeg var dog i den første del af bogen noget forvirret, fordi der er mange personer at holde styr på (det hjælper at der er en oversigt over hovedpersonerne i starten af bogen). Der gik dog lidt tid, før læsningen rigtig begyndte at flyde for mig, på grund af dette, og det trækker lidt ned i min samlede vurdering. Men når det er sagt så kunne jeg virkelig godt lide at man kom godt ind bag de forskellige personer, som gav bogen lidt mere substans og den blev aldrig kedelig; man var jo nødt til lige at få lidt mere med om, hvad der skete med de forskellige karakterer. Jeg synes det er godt valgt af forfatteren ikke kun at vælge én hovedperson at følge – det havde gjort historien for ensporet. Det giver nogle flere nuancer, at vi følger de forskellige familiemedlemmer.

Jeg synes også at bogen tager nogle spændende emner op; F.eks. den måde de hver især er påvirkede af 1. verdenskrig og angsten for at en ny krig kan bryde ud. Derudover også lidt mindre tunge emner som ægteskab, utroskab, forelskelser og dét at modnes og gå fra at være barn til at være voksen. Sidstnævnte er dog ikke et centralt tema i bogen, men det berøres.

Det er ikke en bog med store bragende spændingsmomenter, men den har en underliggende spænding hele bogen igennem – måske netop fordi vi følger flere forskellige personer, som hver især har deres problemer, de forsøger at acceptere og løse.

Som helhed var jeg rigtig godt underholdt under min læsning af “De gode år”. Jeg følte nærmest jeg kunne fornemme de forskellige stemninger i bogen og var faktisk lidt vemodig da jeg var færdig med den og jeg glæder mig til at læse nummer 2. Dog er det ikke en bog, som jeg fornemmer sætter dybe spor i mig; men nogle gange er det også skønt med en bog, som ganske enkelt bare er en god historie og som man egentlig gerne vil have lidt mere af.

Hvis man er til slægtskrøniker og den særlige stemning man ofte finder heri, kan jeg kun forestille mig, at man også vil være glad for “De gode år”.

 

 

4 ud af 6 stjerner.

Udgivet af: Gads forlag, september 2017.

Antal sider: 505

Du kan bl.a købe bogen hos Saxo her