Dette er et sponsoret anmeldereksemplar fra Gads Forlag, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

På den pittoreske ø Elba ud for Toscanas kyst ligger Hotel Tusind Lys omgivet af olivenlunde og citrontræer og med udsigt over Middelhavet. Hvert år vender stamgæsterne tilbage draget af de vidunderlige omgivelser, køkkenets delikate og velsmagende mad og ikke mindst hotellets charmerende indehaver, Valentino.
Men Valentino gemmer på en hemmelighed, og da den unge Kit en dag ankommer til hotellet i sin jagt på den far, hun aldrig har kendt, kommer en rystende sandhed for dagen. Inden længe er hotellet omdrejningspunkt for et familiedrama – og for en måske umulig kærlighed …

Hotel Tusind Lys er en kærlighedsroman som foregår på det smukke Elba og hvor læseren tydeligt kan fornemme både duften og smagen af al den lækre mad der bliver serveret i bogen samt se de smukke omgivelser for sig og mærke den varme stemning der hersker på hotellet. Det er altså en bog hvor der rigtig er kredset for beskrivelserne af miljø og omgivelser, hvilket bidrog til en ret så skøn læseoplevelse, hvor jeg næsten følte at jeg selv befandt mig fysisk på hotellet.

De hovedpersoner vi møder i bogen er allesammen ret interessante mennesker. Vi møder Kit, som er rejseskribent og som leder efter nogle sandheder omkring sin fortid. Hun fremstår som en sympatisk hovedperson og de følelser hun har efter sin mors død er meget rammende. Det er både smukt og rørende som denne sorg beskrives i de minder hun tænker på efterfølgende. Dette var noget af det, som jeg synes stod stærkest i bogen.
Så er der hotelejeren Valentino, som fremstår meget dedikeret, sympatisk, hjertevarm og som den perfekte hotelvært. Det viser sig dog at han har noget af en hemmelighed, som også viser en lidt mere usympatisk side af ham, men det var på én eller anden måde også var med til at gøre ham mere menneskelig, at det blev fortalt at han også kunne lave fejl. Sidst men ikke mindst har vi kokken Oliviero, som brænder for sit arbejde og som også har nogle lig i lasten. Han er en mand omkring de 30 år, som efterhånden er ved at blive moden. Dette ses tydeligt i de refleksioner han gør sig i starten af bogen.

Generelt er karaktererne meget reflekterende i den første del af bogen, hvilket gjorde at jeg tydeligt kunne fornemme hvem de hver især er som mennesker – dette aftog dog desværre i den sidste del af bogen, som jeg på nogle punkter synes blev lidt overfladisk og nærmest tangerede lidt til at være en knaldroman. I den første del af bogen følte jeg at jeg, som læser, blev inddraget i de beslutninger vores hovedpersoner tog, men i den sidste del følte jeg at mange beslutninger blev taget over hovedet på mig, hvilket gjorde at jeg havde lidt svært ved at forstå dem og dermed de reaktioner de havde på forskellige ting.

Når det så er sagt vil jeg rose bogen for at holde mig fanget fra start til slut og også for at overraske mig en del gange undervejs. Selvom det er lidt en feelgood- roman er der alligevel lidt dybde og sorg i den også og den var heller ikke helt så forudsigelig, som den genre ellers ofte kan være. Det er en roman som både handler om svigt, sorg, tilgivelse, håb og kærlighed og den kan bestemt anbefales til læsere som normalt er glade for denne genre.

4 ud af 6 stjerner

 

Udgivet af Gads Forlag, maj 2018

Antal sider: 341