Denne bog er et anmeldereksemplar fra Forlaget Olga, men min anmeldelse er ikke påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

Mrs. Bridge foregår i 1930’erne og 1940’ernes USA, nærmere bestemt Kansas City, hvor Mrs. Bridge bor med sin familie. Hun er en del af det finere borgerskab, har tre børn og en venlig ægtemand, der arbejder som sagfører og har lange arbejdsdage. Selvom hun har alt det materialistiske hun har brug for, gribes hun af en tiltagende følelse af, at alt ikke er, som det burde være i hendes liv.

Denne bog er oprindelig skrevet i 1959 og anses for en klassisker i hjemlandet USA. Jeg synes ofte at de ældre bøger kan være lidt “tunge” at komme igennem, pga. sproget, men det var slet ikke tilfældet med denne. Jeg synes at sproget er forholdsvist moderne og dette i kombination med de korte kapitler gjorde læsningen meget flydende. Bogen er lidt underspillet satirisk og derfor kunne jeg ikke lade være med at grine lidt af Mrs. Bridge flere gange i denne bog (og nogle gange også rulle lidt med øjnene).

Jeg elsker jo at komme godt ind bag hovedpersonerne i de bøger jeg læser og derfor var denne roman lige noget for mig. Man får virkelig en tydelig fornemmelse af hvordan Mrs. Bridge er og jeg kunne nærmest se hende for mine øjne, mens jeg læste. Mrs. Bridge er en kvinde som gerne vil gøre alting rigtigt, men som hele livet virker til at være i venteposition. Hvad hun venter på, ved hun dog ikke. Hun kan fyldes op af en kedsomhed, som hun ikke ved hvad hun skal stille op med. Hun savner tiden før hushjælp, hvor hun havde mere at give sig til, særligt da børnene bliver store, men alligevel beholder hun sin hushjælp – det hører sig jo også til. Bare dette faktum beskriver meget godt Mrs. Bridge.

Selvom romanen er af ældre dato, synes jeg stadig den er vigtig at læse i dag; Bogen tager det faktum op, at lykke ikke kan købes for penge. Der kræves mere, for at skabe indhold i livet. Mrs. Bridge gør dog også flere halvhjertede forsøg, på at skabe sig noget mere indhold, men det er som om det ikke rigtig vil lykkes. Man kan måske tænke at der er stor forskel på den finere klasse i 1930’erne og 1940’erne og hvordan vi lever i dag, men i bund og grund er vi, som mennesker ikke meget anderledes og jeg synes derfor stadig det er en vigtig bog. Jovist har vi andre problemer i dag, end vi havde dengang, men helt basalt har vi alle stadig brug for at finde noget i vores liv, der giver mening.

Jeg vil faktisk anbefale denne roman til alle, for jeg synes det er så vigtigt at blive mindet om, at vi også selv har et ansvar for at gøre vores liv meningsfuldt. Og så var den bare ret underholdende, på sin egen underspillede måde.
Mrs. Bridge er både elskværdig og lidt irriterende – og slutningen! Jeg var helt berørt efter at have læst sidste linje i denne bog.

Jeg kan ikke andet end at give topkarakter til denne bog; både fordi jeg synes den er vigtig og fordi den efterlod mig med en både varm og melankolsk følelse indeni. Jeg glæder mig til pendanten “Mr. Bridge” udkommer næste år, så jeg kan læse historien set fra hans synspunkt også.

Gør dig selv den tjeneste at læse den. Hvis man er til mere spændingsfyldt og hæsblæsende læsning, og derfor er bange for at komme til at kede sig, så læs evt. et par kapitler hver dag, ved siden af din vanlige læsning. Det kan man fint, uden at miste essensen. Jeg vil dog sige at den var hurtigt læst, for mit vedkommende (også selvom jeg også elsker de tempofyldte bøger).

6 ud af 6 stjerner.

Udgivet af: Forlaget Olga, august 2017

Antal sider: 318