Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra Politikens Forlag, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

De har holdt sig skjult i syvhundrede år, siden deres sidste stormester blev brændt på bålet i 1314. Men ikke mere. Da en af ordenens riddere findes korsfæstet på en særlig bestialsk måde, er det et signal om, at ikke kun ordenen, men også den hemmelighed tempelridderne beskytter, er truet med udslettelse. I et indviklet spind af koder, gamle konspirationer, magtfulde modstandere og med døden i hælene, har den unge Noah Smith fireogtyve timer til at finde tempelriddernes hemmelighed og sørge for, at den aldrig ser dagens lys.
“Corpus Christi” er første bind i Jesper Holms serie om tempelridderen Noah Smith, der indtager sin plads i den række af mænd, der stadig beskytter den ældgamle ordens hemmeligheder.

“Corpus Christi” starter ud med en kort prolog som øjeblikkeligt giver bogen en mystik og skaber en nysgerrighed hos læseren. Denne mystik gør sig gældende hele bogen igennem, da man præsenteres for en hemmelighed, som er så vigtig at bevare, at nogen er villig til at slå ihjel for den og som først åbenbares for læseren i slutningen.

Vi møder også hurtigt vores hovedperson Noah, som beskrives som noget helt særligt allerede fra sin fødsel. Han er en hovedkarakter som fremstår vellidt, belæst og stille. Noahs fysiske fremtræden er også godt beskrevet og jeg kunne tydeligt se ham for mig. Han er en original hovedkarakter og er på mange måder meget interessant.
Noah bliver hurtigt allieret med en teolog som underviser på universitet, Elisabeth. Elisabeths fysiske fremtræden er ligeledes godt beskrevet og man fornemmer hurtigt at også hun er noget særligt. Hun er engageret, vellidt blandt sine studerende og så fremstår hun underholdende og som en stærk person. Disse to personers samspil fungerer godt og læseren er med til at følge deres relations udvikling. Jeg nærede en sympati for dem begge og ønskede virkelig at de klarede sig godt igennem de ting de blev udsat for.
Vi møder også nogle meget usympatiske karakterer, som f.eks. Slatan og Piers, som begår nogle meget grumme forbrydelser. Der var ingen tvivl om at disse personer er fuldstændig blottede for empati og dette understreges ved de bestialske handlinger de foretager sig.

“Corpus Christi” er en særdeles velkomponeret thriller. Vi følger flere forskellige historier i hver sine kapitler, som skaber en overskuelighed for læseren. Det er desuden forholdsvist korte kapitler, som hver især slutter med en lille cliffhanger, så man som læser hele tiden har lyst til at læse videre, hvilket var med til at øge spændingsniveauet. Der er enkelte kapitler som foregår i fortiden, men disse er markeret med et årstal, så det bliver på intet tidspunkt forvirrende.

Det er tydeligt at forfatteren har lavet en god research til bogen og jeg blev faktisk også lidt klogere på nogle ting under min læsning – selvfølgelig med det faktum i mente at det jo er fiktion og at forfatteren selvfølgelig også har taget sig nogle kunstneriske friheder. Der er dog en del baggrundsviden i starten af bogen, hvor man skal holde tungen lige i munden for helt at kunne følge med og derfor gik der lidt tid inden læsningen blev helt flydende. Det er dog det hele værd at kæmpe sig igennem dette lidt seje træk og det var desuden også vigtigt for rigtigt at få noget ud af resten af bogen – jeg håber dog at fremtidige læsere ikke vil droppe bogen på baggrund af den første lidt hårde start på bogen, for der venter virkelig god læsning hvis man fortsætter.

Jeg er generelt ret glad for konspirationsthrillere og jeg mener bestemt at “Corpus Christi” er en anbefalelsesværdig én af slagsen. Forfatteren formår virkelig at blande historie og fiktion sammen på allerfineste vis og har skabt et genialt plot- og så synes jeg det er en meget spændende konspirationsteori han har kastet sig over. Det er dog også barsk læsning – der er blandt andet nogle meget malende scener af torturudøvelse og diverse instrumenter hertil. Jeg var nærmest på grænsen til at få kvalme flere gange, så den anbefales ikke til sarte sjæle.

Slutningen afrunder på fin vis historien, så læseren ikke sidder uforløst tilbage og jeg kan godt afsløre at der er noget af et plottwist i vente.

Jeg giver 5 stjerner for højt spændingsniveau, genialt plot og stærke karakterbeskrivelser – det er virkelig god læsning.

5 ud af 6 stjerner

Udgivet af Politikens Forlag, 2017

Antal sider: 329