Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra HarperCollins Nordic, men min anmeldelse er ikke påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

For 28 år siden blev Charlottes og Samanthas liv ødelagt fra det ene øjeblik til det andet, da deres mor bliver skudt for øjnene af dem og de selv må kæmpe for deres egne liv. De er derfor efterladt alene med deres far, Pikevilles mest berygtede forsvarsadvokat. Hændelsen kommer til at splitte familien ad. Samantha flytter til New York og har sparsom kontakt til resten af familien. Charlotte bliver boende i Pikeville, hvor hun følger i sin fars fodspor og selv bliver forsvarsadvokat. Charlotte bliver vidne til en voldsom episode, som også bringer fortidens forfærdelige minder frem og denne episode vil også få sandheden om fortiden frem i lyset.

Jeg har altid syntes at Karin Slaughter skrev nogle rigtig gode krimier, men med denne her thriller overgår hun faktisk sig selv.

Det er nogle meget stærke karakterer vi møder i bogen. De er alle både beskrevet godt og samtidig troværdige karakterer. Dette kombineres med et plot som er skruet imponerende godt sammen. Karin Slaughter er kendt for hendes meget bloddryppende krimier og der er heller ikke sparet på detaljerne i “Den gode datter”- det kammer dog ikke over og bliver for meget og derfor fungerer det. Vi får også meget med af personernes følelser og oplevelser hele bogen igennem, og det er jo noget som jeg i hvert fald sætter pris på, som læser, da det giver en ekstra dybde.

Allerede fra første side blev jeg suget ind i denne historie. Den er spændende fra start til slut. Vi følger flere forskellige historier, men som på en måde er forbundet og derudover er der er små plottwists flere steder i bogen, så man kommer ikke til at kede sig med denne bog i hånden.

“Den gode datter” kan anbefales til alle der er glade for thrillers med et troværdigt og interessant plot – og som ikke bliver skræmt væk af, at det godt kan være lidt barsk læsning. Jeg var vild med den og jeg har intet at sætte en finger på. Det her er altså bare en thriller når det er allerbedst og jeg fornemmer at det er en bog, som vil sætte spor i mig længe. Jeg kan ikke andet end at give den fuld topkarakter og opfordre thriller- og krimifans til at læse den.

6 ud af 6 stjerner

Udgivet af forlaget HarperCollins Nordic, september 2017

Antal sider: 536