Dette er et sponsoreret eksemplar fra Forlaget Klim, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

Jake og Alice modtager til deres bryllup en mystisk gave, som viser sig at være en invitation til en eksklusiv klub, hvor alle medlemmer skal følge nogle tilsyneladende enkle regler, for at passe godt på og bevare deres ægteskab. Denne klub kalder sig Pagten. Det lyder umiddelbart tiltalende og Jake og Alice takker ja til at være en del af klubben. Det virker i begyndelsen indbydende med de overdådige fester, andre spændende og tilsyneladende lykkelige par – indtil en af dem bryder reglerne. Her viser det sig at et medlemskab af Pagten er et medlemskab for livet; men vil Pagten dem det egentlig godt? Og hvem kan man stole på?

Med det samme jeg læste om denne bog blev jeg interesseret i at læse den. Jeg synes det er interessant at forfatteren tager drømmen om det gode ægteskab op i en bog, i en tid hvor der er så mange skilsmisser. At hun tilføjer en eksklusiv sekt-agtig klub, hvor der er (alvorlige) konsekvenser ved at bryde reglerne, gør bogen endnu mere interessant.

Man oplever historien set fra Jakes synspunkt, hele bogen igennem. Jeg synes at Jake var en troværdig karakter og det samme er hans kone Alice. Jeg savnede dog lidt at vi også fik historien fra Alices side, da det havde givet lidt flere nuancer – og fordi jeg var ret nysgerrig på, hvordan hun oplevede det hele. Men på den anden side tilføjede det lidt ekstra mystik, at vi hele tiden kun ved hvad Jake tænker.

Bogen er velskrevet og fængende – jeg havde hele tiden lyst til at læse videre og når jeg ikke læste glædede jeg mig til at jeg kunne læse i den igen.  Kapitlerne er korte, og det kan jeg godt lide – det er på én eller anden måde med til at bevare spændingen og tempoet. Jeg sad flere gange med et sug i maven over hvad der nu skete med vores hovedpersoner og fik helt ondt i maven over hvilke konsekvenser de skulle udsættes for, hvis de brød reglerne. Jeg sad også med en næsten klaustrofobisk følelse, som jeg altid får når jeg læser om sekt-lignende ting. Én ting er i hvert fald helt sikker: jeg siger pænt nej tak, hvis jeg nogensinde modtager en lignende invitation.

Jeg vil anbefale denne thriller til alle thrillerfans, som godt kan lide de mere psykologiske thrillers, uden en masse blod, men som alligevel er uhyggelig og fængende. Den var spændende fra start til slut og jeg er på en eller anden måde lidt ærgerlig over at jeg ikke har denne læseoplevelse til gode endnu.

5 ud af 6 stjerner

Udgivet af Forlaget Klim, september 2017

Antal sider: 420