Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget Jentas, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

Eddie Flynn plejede at være svindler. Så blev han advokat og det viste sig at der i bund og grund ikke var den store forskel. For et år siden svor Eddie at han aldrig ville sætte sin fod i en retssal igen – men nu har han intet valg. Olek Volchek, den berygtede leder af den russiske mafia i New York har spændt en bombe på ryggen af Eddie og bortført hans ti-årige datter, Amy. Eddie har kun 48 timer til at forsvare Volchek i en umulig retssag og få Volchek frikendt, hvis han vil redde sin datter.
“Advokaten” er nummer 1 i serien om Eddie Flynn.

“Advokaten” er en thriller som starter lige på og hårdt og fortsætter i et højt tempo hele vejen. Man skal som læser holde tungen lige i munden og det høje tempo virker egentlig ret godt, da vi i bogen jo er i et kapløb med tiden. Dog skete der også mange ting i bogen, meget hurtigt, og jeg oplevede flere gange at blive lidt forvirret og det trækker lidt ned i min samlede vurdering.

Når det er sagt vil jeg dog rose hovedpersonen Eddie og beskrivelsen af denne. Vi kommer godt ind bag Eddie og får fint præsenteret hans fortid – både som svindler og advokat. Det er interessant at læse hvordan han brugte sine evner som svindler i hans virke som advokat. Der er ingen tvivl om at Eddie har en skarp hjerne og tænker hurtigere end de fleste. Det var fedt med en thriller som foregik ud fra en advokats synspunkt – især når advokaten er så interessant som Eddie Flynn.

Bogen foregår over 48 timer, hvor vi følger retssagen mod Volchek, interne problemer i mafiaen som løbende åbenbares og Eddies kamp for at redde sin datter. Noget af det jeg bedst kunne lide i bogen var kampen i retssalen, hvor man virkelig finder ud af hvor skarp Eddie er og hvor tempoet på en måde også er lidt mere roligt. Der er dog mange actionfyldte scener og nok lidt for mange til min smag. Jeg sad helt forpustet tilbage efter at have læst bogen, men desværre ikke udelukkende på den positive måde – jeg følte mig faktisk ret forvirret.

Overordnet set synes jeg faktisk plottet var godt og det var en spændende historie, som også rummer mange overraskelser undervejs. Men min følelse af forvirring under og efter min læsning trækker altså lidt ned og ødelagde den gode historie en smule for mig. Jeg var dog begejstret for hovedpersonen, Eddie, og vil derfor også læse videre i kommende bøger om ham – jeg håber dog på lidt mindre action og et en smule roligere tempo i de kommende bøger. Det høje tempo gjorde dog at siderne nærmest vendte sig selv og “Advokaten” var derfor også hurtigt læst.

Jeg vil anbefale “Advokaten” til thrillerfans som er vild med actionfyldte historier, en stærk hovedperson og et godt plot.

4 ud af 6 stjerner

Udgivet af forlaget Jentas, november 2017

Antal sider: 364