Reklame, da dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget Grønningen 1, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen

Om bogen

Sara er terapeut og driver sin egen praksis fra et kontor over garagen i det gamle hus hun bor i med sin mand Sigurd og som de er ved at renovere. Men renoveringen går trægt og hendes mand arbejder i perioder meget og det slider på deres forhold, som hun dog ellers tænker er godt og trygt. Men da hun en dag modtager en mystisk besked på sin telefonsvarer begynder livet for alvor at slå revner.

Min anmeldelse

Ud fra bagsideteksten på Terapeuten tænkte jeg at dette måtte være en bog for mig. Og det var faktisk også én af de bøger i TBR-stakken, som jeg virkelig glædede mig til at komme igang med – desværre levede den ikke helt op til mine forventninger og efterlod mig derfor en smule skuffet, omend den absolut også har sine gode sider.

Først og fremmest ramte hovedpersonen Sara ikke rigtig noget i mig. Jeg havde svært ved helt at få en fornemmelse af at kende hende og følte mig hele bogen igennem en anelse distanceret fra hende. Det var dog ikke i en grad så jeg var fuldstændig ligeglad med hvad der skete med hende, men hun er altså bare en ret anonym karakter – dette til trods for at historien er fortalt med jeg-fortælleren hvor vi virkelig ville have rig mulighed for lære Sara rigtig godt at kende. Der hvor vi kommer tæt på hende er primært i hendes sorg i nutiden og en sorg hun har med fra fortiden, som til gengæld er rigtig fint skildret.  Jeg savnede bare lidt unikke karaktertræk, som fik hende til at skille sig lidt ud som romankarakter.
Der optræder også en del bipersoner som er nogenlunde beskrevne-nogle dog stærkere end andre. Der var dog ingen overflødige karakterer og samspillet var for det meste troværdigt skildret og dialogerne velskrevne.

Noget jeg til gengæld fandt meget positivt i bogen var den ildevarslende stemning, som opstod i starten af bogen og optrådte igen flere steder i løbet af historien.  Jeg var generelt vild med den første del af historien, men så tabte den mig altså lidt undervejs og jeg havde svært ved at holde fokus og måtte hanke lidt op i mig selv for at få læst videre i den. Jeg er dog glad for jeg gjorde det, for slutningen overraskede mig meget – der kom altså et par vilde plottwists og det trækker klart op i min samlede vurdering.
Noget andet jeg var begejstret over var de temaer der behandles på rigtig fin vis i bogen: sorg, ensomhed, kærlighed, svigt og løgne. Det er nogle universelle temaer, som jeg altid finder det interessant at læse om og som jeg virkelig synes er fint behandlet heri.

Jeg vil anbefale Terapeuten til læsere der elsker psykologiske thrillers og som sætter pris på et godt og overraskende plot og for hvem et stærk persongalleri ikke er det vigtigste.
Jeg lander lige knap på 4 stjerner, da de ting der trækker op i min anmeldelse alligevel er så stærke at det kan opveje lidt for de negative ting.

 

4 ud af 6 stjerner

Udgivet på forlaget Grønningen 1, maj 2020

Antal sider: 375