Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget Jentas, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

Mange berømte mordere har fanklubber – og Hamish Wolfe er ikke en undtagelse. Til trods for at han er dømt for mordet på tre unge kvinder får han utallige fanbreve hver dag. Der er også en lille klub af beundrene der er sikre på at han er uskyldig. Maggie Rose er noget for sig selv: hun er en succesfuld advokat og bestsellerforfatter af true crime- bøger. Hun påtager sig kun de sager hun ved hun kan vinde. Hamish vil have Maggie som sin advokat – hun tøver, men kan alligevel ikke helt afvise Hamish.

“Daisy i lænker” starter ud med en brevudveksling og fangede mig ret hurtigt. Hele bogen igennem veksler vi imellem at læse breve, selve historien, artikler og uddrag fra en bog Maggie er ved at skrive. Opbygningen fungerer super godt – dels fordi vi på den måde kommer godt ind bag opklaringen af de mord Hamish er dømt for og dels fordi der hele bogen igennem var en stor mystik om hvem Hamish skriver breve med.

Vi møder mange personer i denne bog. Vi møder en masse bipersoner såsom Hamishs medfanger, kriminalassistenter, fanklubsmedlemmer og ofrenes familier. De er alle fint beskrevne og fylder tilpas meget i historien og fungerer alle godt med vores hovedpersoner. Jeg var ret betaget af hovedpersonen Maggie Rose; hun var simpelthen så mystisk og interessant og jeg fik ikke gennemskuet hendes dagsorden og motivationer før til allersidst i bogen. Hun gav virkelig bogen noget ekstra spænding og mystik. Vi møder også kriminalassistenen Pete Watson, som også spiller en central rolle i historien. Han fremstod karismatisk og arbejdsom, på trods af de personlige problemer han har med i sin bagage – problemer som der ikke var meget fokus på, men som vi alligevel bliver en del af og som var med til at beskrive ham som person. Og så møder vi selvfølgelig den dømte morder Hamish; en mand, som man fra start af hader, da han jo er dømt for mordet på tre kvinder. Han er dog en virkelig interessant beskrevet karakter. Han er uddannet læge og klarer sig bemærkelsesværdigt godt i fængslet og man fornemmer hurtigt at han er både snedig og klog. Som udgangspunkt var alle personerne i bogen troværdige og interessante og samspillet mellem dem fungerer rigtig godt.

“Daisy i lænker” er en thriller med en konstant underliggende spænding. Forfatteren trækker flere gange læseren rundt i manegen og man bliver hele tiden i tvivl om hvad der er sandt og hvad der er falskt. Det er en bog med et fint tempo – den er ikke hverken for hæsblæsende eller for langtrukken, men man har hele tiden lyst til at læse videre, fordi den alligevel er så spændende. Forfatteren skriver levende og godt og jeg kunne klart fornemme både omgivelser, personer og følelser. Jeg følte næsten jeg blev suget ind i historien og jeg er lidt ærgerlig over at jeg ikke har læseoplevelsen til gode endnu.

Der var dog én ting der trak lidt ned – Jeg sidder nemlig tilbage med et par uopklarede spørgsmål – jeg vil ikke spoile, men jeg nævner det her, da det har betydning for min samlede vurdering. Det er dog ikke spørgsmål knyttet til det overordnede plot, men blot til en af sidehistorierne og derfor kan jeg også godt abstrahere fra det og det er ikke sikkert at andre læsere overhovedet vil tænke over det.

“Daisy i lænker” er en velkomponeret thriller medet genialt plot. Der er flere overraskelser undervejs og jeg kan garantere for et vanvittigt plottwist i slutningen af bogen – jeg havde i hvert fald slet ikke gennemskuet det! Jeg håber virkelig at der kommer flere danske oversættelser af Sharon Boltons bøger.

5 ud af 6 stjerner

Udgivet af forlaget Jentas, december 2017

Antal sider: 395