“Opkald fra en Engel” af Guillaume Musso handler om Madeline, som er blomsterhandler i Paris og Jonathan, som ejer en restaurant i San Francisco. En dag støder de bogstavelig talt ind i hinanden i JFK Lufthavnen og taber hver især deres ting. De samler deres ting sammen, men der er sket en forveksling sted; Da de kommer hjem opdager de nemlig at de ikke har deres egne telefoner med hjem. De beslutter selvfølgelig at de skal bytte telefonerne tilbage igen, men det viser sig at være lidt mere indviklet, end man umiddelbart skulle tro. De begynder hver især at snage i hinandens telefoner og finder ud af at deres skæbner for længe siden blev bundet sammen.

Det lyder umiddelbart som en romantisk kærlighedshistorie, men der opstår pludselig noget som har nogle krimielementer i sig.  Jeg var overvejende positiv efter at have læst denne bog. Jeg synes det var et rigtig godt plot og så er den skrevet og opstillet på en måde så den er virkelig svær at lægge fra sig. Jeg synes både den var lidt sjov, romantisk og spændende.

Karaktererne, som vi møder i bogen, synes jeg var meget sympatiske og interessante. Jeg kunne godt lide at man kom godt ind bag personerne og deres historier hver især. Det var også tankevækkende, hvor meget personligt man egentlig har på sin mobiltelefon, særligt med de smartphones, de fleste af os har. Det er jo nærmest en del af os og jeg ved da at, jeg selv i hvert fald, ville være rimelig meget på den, hvis jeg pludselig stod i samme situation. Meget af det indhold vi har i vores telefoner er jo meget personligt og det bekræfter denne bog også, på en meget interessant måde.
Dog var der også nogle passager i bogen jeg synes var lidt for urealistiske og hvor det hele gik lidt for stærkt, men det er ikke nok til at trække særlig meget ned i min samlede vurdering.

Overordnet set  er “Opkald fra en engel” god og spændende underholdning og den kan i hvert fald anbefales til dem der elsker en blanding af både krimi, kærlighed og humor.

5 ud af 6 stjerner

Udgivet af forlaget Lindhardt og Ringhof, 2016

Antal sider: 409