“Den du elsker” af Mari Jungstedt er nummer 12 i serien om politimanden Anders Knutas. I et gammelt stenbrud i Gotland finder to kvinder liget af en ejendomsmægler, som skulle sælge en gammel herregård i lokalområdet. Knutas og hans kollegaer gør hvad de kan for at løse mordet, inden nye ofre kommer til.

Jeg er ret glad for Mari Jungstedt og synes hun skriver nogle gode såkaldt femi-krimier. Det var et dejligt gensyn med både Knutas, Karin og Kihlgård. Jeg synes det var spændende også at møde de søskende, der skal have solgt gården og som hver især har hver deres grunde til enten at sælge eller ikke sælge gården. Dog vil jeg sige at det var ærgerligt at man ikke helt fik en ordentlig slutning på deres historier hver især, det kom forfatteren lidt for overfladisk igennem – og det er ærgerligt fordi det er nogle sideløbende historier som ellers fylder fint i bogen og som er interessante at følge med i. Generelt sad jeg ikke med en følelse af forløsning, da jeg havde læst bogen færdig; opklaringen synes jeg også var lidt let kommet henover. Jeg sidder derfor med nogle uopklarede spørgsmål, som jeg formentlig ikke får svar på, selv hvis der kommer flere bøger i serien og det er lidt ærgerligt, for har egentlig været ret glad for denne bogserie og jeg synes egentlig også at denne bog havde en god historie – og så er det ærgerligt når historien ikke følges helt til dørs. Derudover var der nogle ret tydelige tastefejl i bogen, som generede mit øje lidt.

Men alt i alt vil jeg alligevel sige at det er en fin sommerkrimi med fint spændingsniveau og desuden let læst. Jeg vil dog anbefale man læser de andre i serien først, for at få hovedpersonernes baggrunde og historier med, da jeg helt sikkert mener at det er noget af det bedste ved bogserien (faktisk i bogserier generelt).

3 ud af 6 stjerner

Udgivet af forlaget People’s Press

Antal sider: 330

Denne bog er vundet i en konkurrence via Saxo, men min anmeldelse er ikke påvirket heraf.