Dette er et sponsoreret anmeldereksmplar for forlaget Harper Collins Nordic, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

Mange turister besøger Tidewater hvert år. Men præsten Luke Bowers bliver hurtigt klar over, at Susan Champlain ikke er som de andre. Hun opsøger ham og fortæller, at hendes mand vil få hende til at ”forsvinde” på grund af et foto hun har taget. Besøget gør Bowers så urolig, at han nævner det for sin veninde politikommissær Amy Hunter. Samme aften finder de Susans døde krop på stranden. Politiet finder spor, der leder dem til en serie uopklarede mord, til de magtfulde kriminelle i området – og til det forsvundne maleri af Rembrandt: The Storm on the Sea of Galilee. De, der er bag drabene, har skabt et røgslør af bedrag og forræderi, en bevidst ”Storm” opfundet til at skjule sandheden. Nu skal Hunter og Bowers sammen finde ud af, hvilken hemmelighed Susans foto gemmer. Men vil de være de næste mål på en morders dødbringende dagsorden…?

“Stormen” er bog nummer to i serien om Bowers og Hunter, men vil godt kunne læses selvstændigt.
Jeg var ret glad for den første bog i serien En særlig form for ondskab” og havde derfor rimelig høje forventninger til denne bog – mine forventninger blev dog desværre ikke helt indfriet.

Det var et glædeligt gensyn med præsten Luke Bowers og hans hustru, som jeg endnu engang synes er godt beskrevne. Bowers fremstår som et varmt, sympatisk og roligt menneske, som både brænder for sin kirke, sit private liv med sin hustru og deres hund. Vi kommer tæt ind bag ægteparrets privatliv, hvor man fornemmer at de har en stor kærlighed og hengivenhed til både hinanden og deres hund Sneakers. Jeg er vild med at forfatteren beskriver Sneakers’ personlighed så fint og giver ham så stor en rolle i bogen, når vi følger Bowers’ privatliv – det understreger virkelig hvor vigtig Sneakers er i deres liv og som den hundeelsker jeg er, kan jeg ikke lade være med også at holde af den kære hund. Amy Hunter fremstår fortsat lidt anonym, hvilket jeg synes er ærgerligt da jeg havde håbet at lære hende lidt bedre at kende i denne bog. Jeg har lidt svært ved rigtigt at sympatisere med hende, da jeg har så svært ved at finde ud af hvem hun egentlig er. Hun fremstår mest af alt bare som en introvert type som er meget engageret i sit arbejde og det er lidt ærgerligt at vi ikke ser lidt flere facetter af hendes personlighed.

Selvom vi kommer godt ind bag Luke Bowers og hans hustrus privatliv, er dette dog en krimi hvor fokus i bogen primært er på opklaringen af forbrydelsen. Historien startede rigtig spændende ud og jeg så virkelig frem til at blive inddraget tæt i opklaringsarbejdet. Jeg må dog desværre indrømme at jeg, efterhånden som jeg kom længere ind i bogen, blev lidt skuffet. Historien blev lidt langtrukken omkring midtvejs i bogen, hvilket resulterede i at jeg faktisk kedede mig lidt. I slutningen af bogen kom der dog tempo på igen og der var også lidt små plottwists som jeg ikke havde forudset, men jeg havde en fornemmelse af at slutningen  blev lidt for hektisk og overfladisk i forhold til resten af bogen. Det er ærgerligt, for det er ellers et interessant plot, som der virkelig kunne være kommet en god historie ud af.

Jeg vil dog rose forfatteren for hans dialoger som jeg fandt både troværdige og velkonstruerede. Forfatteren formår virkelig at skrive dialoger, som både er med til at beskrive vores karakterer ud fra den måde de taler på, samt personernes indbyrdes relationer men som også flyder fint i resten af teksten og ikke fremstår klodsede.

Selvom “Stormen” skuffede mig lidt på nogle punkter, vil jeg stadig anbefale den til læsere som var glade for den første bog i serien, da det fortsat er spændende at følge Luke Bowers. Jeg vil da også selv læse videre i serien, når næste bog udkommer på dansk af netop samme årsag og i håb om at komme mere ind bag facaden på Amy Hunter. Trods min skuffelse sniger den sig lige akkurat op på 4 stjerner for de velkonstruerede dialoger, den interessante sidehistorie om Luke Bowers’ privatliv og den spænding der var i starten af bogen.

4 ud af 6 stjerner

Udgivet af forlaget Harper Collins Nordic DK, marts 2018

Antal sider: 347