Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra HarperCollins Nordic, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

En kold vintermorgen finder præsten Luke Bowers en kvinde siddende på en bænk i hans kirke. Øjnene er åbne og hænderne foldede som om hun bad. Men hun er død. Luke Bowers kontakter politiet og politikommissæren Amy Hunter kommer til byen. De eneste spor hun har at gå efter er nogle tal indgraveret i hånden på den døde kvinde, som præsten mener refererer til Salmernes Bog. Med de få spor der er at gå efter går efterforskningen på kvindens morder igang. Dette er første bog i krimiserien om Bowers og Hunter.

Som det første vil jeg gerne rose forfatterens beskrivelser af omgivelserne i bogen. Man har, som læser, en tydelig fornemmelse for hvordan der ser ud og man fornemmer den landsbyagtige stemning i bogen, med den sladder og nysgerrighed der ofte er i de små byer. Derudover synes jeg at der er nogle gode dialoger i bogen, som også betyder meget for læsningen. Det er bl.a. med til at beskrive de forskellige personer og deres indbyrdes forhold og det var virkelig noget der fungerede godt i “En særlig form for ondskab”.

Jeg fik også en klar fornemmelse af hvem præsten Luke Bowers og hans kone er – de er begge to godt beskrevet og det er deres samliv også. Jeg savnede dog lidt mere indblik i kommissær Amy Hunters liv, for rigtigt at forstå hvem hun er. Jeg er jo ret stor fan at at vi også følger nogle gode sideløbende historier i vores hovedpersoners liv, samtidig med at vi følger efterforskningen i de krimier jeg læser og det savnede jeg desværre lidt i denne bog.

Det er en krimi hvor vi både møder lidt korruption, barske beskrivelser og humor. Læsningen gled fra start af, omend der lige var en del navne man skulle have styr på – men det er der jo altid når man starter en ny krimiserie.

Der er meget fokus på efterforskningen, som bliver fulgt meget tæt. Det er en spændende efterforskning og en interessant historie, men da jeg var færdig med bogen sad jeg dog stadig med nogle spørgsmål, jeg ikke følte jeg fik svar på og det trækker altså lidt ned. Det er dog muligt at jeg får svar på nogle af dem i den næste bog – det håber jeg, så jeg er næsten nødt til at læse videre med når nr. 2 udkommer på dansk – hvor jeg også håber at vi får mere indblik i Amy Hunters privatliv, så jeg får en mere tydelig fornemmelse af hvem hun er.

Alt i alt vil jeg sige det er en god krimi, som bestemt er læseværdig – særligt hvis man elsker krimier uden for meget “privatlivsfnidder”.

5 ud af 6 stjerner.

Udgivet af forlaget HarperCollins Nordic, november 2017

Antal sider: 365