Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra Gads Forlag, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

For ti år siden blev to 6-årige drenge, Patrick og Rhys, kidnappet fra deres hjem i New Jersey, USA. Sagen var meget omtalt, men efter et krav om løsepenge lod hverken kidnappere eller drenge nogensinde høre fra sig igen. Indtil nu – for pludselig dukker den ene dreng tilsyneladende op igen.Detektiven Myron Bolitars ven, Win, mener nemlig at have spottet den ene dreng, Patrick, i London. Men hvor har de været i alle disse år? Hvad husker drengen om deres forsvinden? Og vigtigst: ved han hvad der er sket med hans ven Rhys, som stadig er savnet?

Jeg vil starte med at rose de karakterer vi møder i bogen. Forfatteren formår at skrive så man tydeligt fornemmer hvilke personer det er vi møder. Der er nogle der er sympatiske og som vi holder med, der er nogle vi er skeptiske overfor og nogle man ikke kan lade være at grine lidt af. Det er imponerende at det lader sig gøre, uden at der bliver brugt en masse ord på at beskrive de forskellige personer – det skyldes måske at forfatteren er virkelig eminent til at skrive dialoger, hvor vi også får et stærkt indtryk af personerne og hvor samtalerne virker autentiske.

”Hjem” starter hårdt ud – der skal ikke læses en masse sider før man bliver fanget. Jeg blev suget ind i bogen fra første side til sidste side var vendt og dette er én af de bøger jeg virkelig så frem til at læse videre i, når jeg en sjælden gang var nødt til at lægge den fra mig – og en bog jeg stadig tænker på og er lidt ked af at være færdig med. Det er en spændende historie med et godt plot og et vildt plottwist. Jeg forventer altid at der er et plottwist med denne forfatter, men jeg bliver næsten altid overrasket over hvad det er – og det blev jeg også i “Hjem”. Det er en thriller hvor man under læsningen sidder med en masse spørgsmål, men når sidste side er vendt, er al tvivl afklaret og man sidder ikke uforløst tilbage som læser.

Dette er en bog hvor man kommer igennem både forfærdelse, tristhed og sidder med hjertet oppe i halsen, men uden det alligevel bliver for tungt. Coben formår at indskrive humor i denne bog også, som løfter stemningen lidt og det var jeg vild med.

“Hjem” er en af de bøger som bare ikke vil slippe dig når du først går igang. Coben er en mester i at skrive pageturners og denne bog er ingen undtagelse. Jeg må endnu engang bukke mig i støvet for forfatteren – han kan altså bare noget ganske unikt. Hvis du er til Harlan Cobens bøger kan jeg klart anbefale at læse “Hjem” – hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med Harlan Coben, men er du glad for velskrevede thrillers med gode plots og fyldt med spænding? Så kan jeg kun anbefale at du kommer igang med at læse Cobens værker.

6 ud af 6 stjerner

Udgivet af Gads Forlag, november 2017

Antal sider: 326