Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget Jentas, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening bogen.

Et uidentificeret lig åbner pludselig øjnene i lighuset, hvor Maura Isles arbejder. Liget viser sig at være en meget levende kvinde og bliver omgående kørt til hospitalet med fuld udrykning, hvor hun, med chokerende kold præcision myrder en sikkerhedsvagt og tager flere personer som gidsler. Blandt disse er den højgravide kriminalbetjente Jane Rizzoli, som skal til at føde. Mens de anspændte timer tikker afsted allierer Maura sig med Janes mand, FBI-agenten Gabriel Dean for at finde frem til mystiske morders identitet og sagen viser sig hurtigt at stikke meget dybere end hvad man normalt ser ved en gidseltagning.

“Skindød” er nummer 5 i serien om retsmedicineren Maura Isles og kriminalbetjenten Jane Rizzoli. Bøgerne kan fint læses selvstændigt, men da man følger de samme hovedpersoner, vil man opnå mere baggrundsviden ved at læse alle bøgerne.

Som altid i Tess Gerritsens bøger fremstår hovedpersonerne stærkt og tydeligt for én og det var et glædeligt gensyn med vores hovedpersoner. Gerritsen er god til at beskrive personer og omgivelser, så scenerne står tydeligt for én under læsningen. Beskrivelsen af kvinden der vågner op i lighuset var i sig selv også så skræmmende at jeg næsten blev klaustrofobisk og utilpas, bare ved tanken.

Følelserne blandt de implicerede i gidselsituaionen var også godt beskrevne, så man næsten selv kunne fornemme dem.
Efter gidselsituationen var der nogle gnidninger i mellem Jane og hendes mand Gabriel som jeg dog synes blev lidt overfladiske og fremstod lidt utroværdige. Ligeledes synes jeg at Janes frustrationer og refleksioner over at være nybagt mor var lidt for overfladiske og dette er lidt ærgerligt, når følelserne i gidselsituationen var så velbeskrevne.

I “Skindød” følger vi både hovedpersonerne Maura Isles og Jane Rizzoli og deres kamp med gidseltagningen og efterfølgende efterdønningerne heraf, samt deres jagt på sandheden. Vi følger også en ung pige, Mila, som fortæller sin grufulde historie. Det fungerer godt at vi følger flere forskellige personer og det var med til at holde spændingsniveauet. Milas historie var nok noget af det jeg bedst kunne lide; den frygt hun lever med og de forfærdelige ting hun har oplevet fremstod troværdige – selvom det var barsk læsning. Det hele ender også med at gå op i en højere enhed og historierne har en sammenhæng med hinanden.

Selve situationen med gidseltagningen indeholdt en konstant underliggende spænding, som gjorde at siderne bare vendte sig selv og jeg var nødt til at læse videre. Denne spænding holdt faktisk hele historien igennem. Bogen tog pludselig en drejning jeg ikke havde forventet, bl.a omhandlende korruption, magt og hemmeligheder. Jeg vil ikke spoile, så vil ikke nævne mere, men det var et interessant plottwist. Generelt synes jeg plottet i “Skindød” er gennemtænkt og spændende. Jeg havde dog desværre en fornemmelse af at det hele gik lidt for hurtigt i slutningen af bogen og jeg sad faktisk lidt uforløst tilbage og det trækker lidt ned i min samlede vurdering.

Jeg vil anbefale “Skindød” til folk der søger en krimi med et godt plot, underliggende spænding hele vejen igennem og som ikke bliver skræmt væk af barske beskrivelser. Hvis man i forvejen har læst de andre i serien vil man uden tvivl også elske “Skindød”.

4 ud af 6 stjerner

Udgivet af forlaget Jentas, november 2017