“Brændte sjæle” af Inger Wolf er nummer 1 i den planlagte trilogi om psykiateren Christian Falk.

Anton Jørgensen meldes savnet. Der er masser af spor i lejligheden der peger på at han er blevet dræbt, bl.a. et afskåret øre, men man kan ikke finde hans lig. Politiet kontakter psykiateren Christian Falk, som tidligere har hjulpet med efterforskninger. Man behandler sagen som et drab og begynder en efterforskning. Man vender alle sten i Anton Jørgensens liv; hans børn, hans AirBNB kontakter og man støder også på noget mærkeligt i hans lejlighed, som slet ikke passer ind i den ellers uskyldige mands liv; nemlig en masse euforiserende svampe. Hvorfor har han dem? Og har de forbindelse til mordet?  Mens Christian Falk forsøger at skaffe sig indsigt i Anton Jørgensens sind og liv får han også besvaret nogle spørgsmål om sig selv og sin fortid, samtidig med at han forsøger at komme videre med sit “seriemorder-projekt”, hvor han undersøger seriemorderes hjerner og sammenligner dem, med lovlydige borgeres hjerner.

Jeg synes plottet var spændende og det var nogle interessante karakterer man møder i bogen. Jeg synes særligt at hovedpersonen Christian Falk fremstår både sympatisk, underholdende, intelligent og lidt ødelagt (hvilket man måske godt forstår, med den opvækst han tilsyneladende har haft). Der sker mange ting i bogen, men de hænger alligevel så fint sammen at det ikke er FOR mange ting. Det var en god læseoplevelse og da den var færdiglæst, glædede jeg mig til at komme igang med nummer 2 i serien, “Kragemanden”, som allerede var udgivet, da jeg gik igang med denne.

Det er første bog jeg læser af forfatteren Inger Wolf, men det er bestemt ikke den sidste. Jeg kan godt lide hendes skrivestil og at hun formår at holde læseren fast, hele bogen igennem. Jeg fornemmer dog ikke at det er en bog der vil sidde i mig helt vildt længe, men det er også fint med nogle krimier, som bare underholder og det gør denne bestemt.

Jeg vil anbefale den, hvis man trænger til en krimi som er spændende, har et godt plot og er let læst.

4 ud af 6 stjerner.

Udgivet af forlaget People’s Press, 2016

Antal sider: 332