I “Offer uden ansigt” møder vi Fabian Risk, en politimand der lige er flyttet til Helsingborg, med sin hustru og deres to børn. I Helsingborg findes en lærer myrdet i sløjdlokalet og ved siden af liget ligger et gammel klassebillede, hvor ligets ansigt er krydset over. Fabian Risk er en af offerets tidligere klassekammerater og selvom han egentlig har ferie drages han med ind i opklaringen. Det står dog hurtigt klart at gerningsmanden har planer om at få krydset flere ofre af sin liste- men hvem er den næste og hvornår slår han til igen? Og hvorfor?

Jeg havde hørt rigtig godt om “Offer uden ansigt” flere steder fra og havde glædet mig til at komme igang med den. Jeg må dog nok erkende at jeg havde for høje forventninger. Plottet er egentlig rigtig godt og bogen er også fyldt med spænding hele vejen igennem, alligevel blev jeg ikke på noget tidspunkt rigtig fanget af historien. Jeg ville da gerne vide hvordan det gik personerne og om morderen blev fanget, samt hvad hans bevæggrunde var for at slå disse mennesker ihjel og derfor fortsatte jeg også min læsning. Man kommer også godt ind bag personerne i bogen, og det er jo noget jeg normalt elsker i en krimi – dog synes jeg for en gangs skyld at vi mødte lidt for mange personer, som vi skulle lære at kende og det blev lidt langtrukkent. Jeg tænker måske at der var lidt for mange sidehistorier i bogen og det gjorde det lidt svært for mig at holde fokus, i min læsning.

Men jeg vil dog virkelig rose plottet, som var meget gennemtænkt og så var jeg også meget glad for hovedpersonen Fabian Risk og hans familie og det trækker bestemt op. Jeg vil i hvert fald læse videre i serien, for jeg vil gerne vide lidt mere om dem, og hvordan det kommer til at gå dem fremadrettet – selvom den næste bog jo egentlig foregår et halvt år før “Offer uden ansigt”. Jeg vil sige at denne krimi var okay og den får 3 stjerner – en okay krimi, men primært på grundlag af et godt plot og en sympatisk hovedperson, som jeg finder interessant.

3 ud af 6 stjerner.

Udgivet af forlaget Lindhardt og Ringhof, 2014

Antal sider: 473