“Den niende grav” af Stefan Ahnhem: Den svenske justitsminister er forsvundet. Politibetjenten Fabian Risk sættes af sin chef på en hemmelig opgave, med at undersøge ministerens forsvinding nærmere, da det ikke umiddelbart er en opgave for kriminalafdelingen. Han kan dog ikke skjule noget for sin tætte kollega, Malin, og snart deltager hun også i hans efterforskning af sagen. Det viser sig dog hurtigt at det vil blive en officiel sag for kriminalafdelingen, da han findes myrdet. Samtidig er den danske politibetjent, Dunja, igang med at opklare en makaber mordsag i Danmark. Det vil for alles vedkommende blive en hæsblæsende jagt på en bestialsk gerningsmand.

“Den niende grav” er nummer 2 i Stefan Ahnhems serie om Fabian Risk, men foregår faktisk et halvt år før “Offer uden ansigt“. Det var fint at få et indblik i hvad der er gået forud i Fabian Risks liv inden han flyttede fra Stockholm til Helsingborg med sin familie. Dog havde jeg håbet på lidt mere dybde af denne del i bogen, dog synes jeg vi kom godt ind bag politibetjenten Dunja og det kunne jeg rigtig godt lide. Noget af det jeg sætter stor pris på i krimier er netop når vi kommer godt ind bag karakterernes personligheder. Jeg synes at plottet i denne bog var rigtig godt, men desværre var den lidt langtrukken og der var nogle steder i bogen hvor jeg kedede mig lidt. Den havde dog også sine meget spændende øjeblikke og det var derfor jeg alligevel blev hængende og læste bogen færdig. Da jeg havde læst sidste side i bogen, var jeg lidt forvirret og det trækker lidt ned. Der er dog flere der er meget begejstrede over hans bøger og jeg må nok bare sande at jeg ikke helt er “den rigtige læser” til hans krimier. Jeg vil dog alligevel læse bog nummer 3 på et tidspunkt, i håb om at det bliver bedre og at vi kommer lidt mere ind bag Fabian Risk og fordi jeg synes at Ahnhem egentlig skaber gode plots.

Den får 3 stjerner for et godt plot, at vi kom ind bag Dunjas personlighed og fordi der også var passager med meget god spænding.

3 ud af 6 stjerner.

Udgivet af forlaget Lindhardt og Ringhof

Antal sider: 490