“Kragemanden” af Inger Wolf er nummer 2 i en planlagt trilogi om psykiateren Christian Falk.

Christian Falk får en patient, Luna, som bliver fulgt af politiet. Politiet er blevet kontaktet af vidner, som har set at Luna har været igang med at fælde træer, helt panisk. Luna fremstår forjaget og hun får lov at hvile sig. Dagen efter bliver hun dog udskrevet, men siger nogle mystiske ting, som Christian ikke helt kan glemme.
Samtidig bliver liget af en ung pige fundet i en garage. Pigen har fået ansigtet skåret af og i garagen vander også en krage rundt. Men hvorfor kragen? Og hvem har dræbt hende og på bestialsk vis fjernet hendes ansigt? Det skal Christian Falk forsøge at finde ud af i samarbejde med bl.a hans ven, politimanden Henrik. Vejen til opklaringen vil få fatale følger for de implicerede.

Jeg var glad for nummer 1 i denne serie (“Brændte Sjæle”) men jeg må sige nummer to var væsentlig bedre. Jeg fornemmer klart, at denne bog vil være indprentet i mig igennem længere tid, end “Brændte sjæle”, både fordi jeg synes plottet var meget gennemtænkt og det var generelt bare en interessant historie.  Derudover var skrivestilen var rigtig god – man måtte hele tiden have mere med og personerne i bogen er jeg også ret vild med. Jeg blev overrasket over slutningen, omend jeg synes det til sidst gik lidt hurtigt og jeg var en smule forvirret og det trækker desværre lidt ned. Men overordnet set, en rigtig god krimi, som bestemt kan anbefales.

Jeg må også indrømme jeg kneb en lille tåre undervejs og de der har læst den, eller som kommer til at læse den, vil nok forstå hvorfor. Hvis man godt kan lide en god krimi med et godt plot, som desuden er hurtigt og let læst, så vil jeg bestemt anbefale denne.

5 ud af 6 stjerner.

Udgivet af forlaget People’s Press, 2017

Antal sider: 312