Lille Cora bliver kidnappet mens forældrene er til fødselsdag hos naboen. Barnepigen har aflyst så forældrene laver en plan om at kigge til hende hver halve time, men da de kommer hjem er Cora forsvundet. Der går panik i forældrene og politiet bliver tilkaldt. De begynder både at tvivle på hinanden og alle omkring dem. Begge forældre bliver nøje undersøgt, ligeledes gør deres nære omgangskreds. Hvem har taget den lille pige og kommer hun tilbage – i live?

Jeg har lidt blandede følelser om denne bog. Jeg synes den er virkelig velskrevet og i starten meget medrivende, men må indrømme at jeg ret hurtigt regnede plottet og dermed gerningsmanden ud. Den sidste halvdel af bogen synes jeg gik lidt trægt, men jeg ønskede jo at læse videre, for jeg var nødt til at se om jeg havde gættet rigtigt. Det er fint nok at man hurtig har en mistanke om plottet, men hvis der overhovedet ikke sker noget der kan få én til at vakle lidt i sin mistanke eller i hvert fald overraske med en spændende vej mod opklaringen, så tæller det altså lidt ned ved mig – så bliver den for forudsigelig og dermed også lidt kedelig.

Jeg kan anbefale den, hvis man trænger til lidt spænding, som, i min optik, ikke er himmelråbende fantastisk.  Jeg ved i hvert fald, at det her er en af de bøger, der indtil videre har delt de læsere jeg har snakket med og anmeldelser jeg har set rundt omkring; nogle mente den var forudsigelig (som mig) mens andre blev meget overraskede. Jeg giver den dog ikke mere end 3 stjerner – for den var nogenlunde, men det var altså ikke nogen særlig læseoplevelse for mig, og jeg må sige den har været hurtigt glemt i min bevidsthed igen.

3 ud af 6 stjerner.

Udgivet af forlaget Gyldendal.

Antal sider: 302