Anmeldereksemplar fra Politikens Forlag, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

Om bogen

Louise Rick er netop begyndt som leder i den nye Rejseenhed og bliver på sin første sag kaldt til Tåsinge ved Svendborg. En kvindelig kroejer er blevet dræbt på kroen og der er desværre ikke mange spor at gå efter. Under ransagningen af kroen finder Louise og hendes nye hold noget, som på ingen måde passer ind i drabssagen. Fundet medfører at Louise er nødt til at kontakte sin ekskæreste Eik Nordstrøm fra Efterforskningsafdelingen og bede om assistance. De to har imidlertid ikke set hinanden siden de skiltes på en strand i Thailand, hvor deres forhold sluttede og efterlod Louise med et knust hjerte. Veninden og journalisten Camilla Lind virker for første gang i deres lange venskab ikke særligt interesseret i drabssagen, da Louise ringer for at spørge hende til råds. Kun modvilligt trækkes hun ind i den, da Eik beder hende passe sin pensionerede politihund, Charlie, mens han selv haster til Tåsinge.
Det er dog ikke drabssagen, der ender med at fange Camillas nysgerrighed. Det er en ung fyr, der døde et halvt år tidligere og gennem sin journalistiske tilgang til den historie kommer hun i besiddelse af oplysninger, som Louise og politiet ikke ved noget om, og som har store omkostninger for de involverede personer.

Min anmeldelse 

Jeg har elsket Louise Rick-bøgerne siden jeg læste den første bog for flere år siden. Det var én af de første krimiserier jeg læste og jeg bliver glad hver eneste gang der udkommer en ny i serien. Jeg er på intet tidspunkt blevet skuffet og det blev jeg absolut heller ikke denne gang. Den tavse enke er bog nummer 11 i serien om efterforskeren Louise Rick. Den kan læses selvstændigt, men for at få et bedre indblik i og forståelse af hovedpersonerne og deres personlige livsfortællinger vil jeg anbefale at man læser alle bøgerne kronologisk. Rækkefølgen er:

  1. Grønt støv
  2. Kald mig prinsesse
  3. Kun ét liv
  4. Aldrig mere fri
  5. Hævnens gudinde
  6. Dødsenglen
  7. De glemte piger
  8. Dødesporet
  9. Kvinden de meldte savnet
  10. Pigen under træet

 

Den tavse enke er Louise Rick netop startet som leder i den nyoprettede Rejseenhed P13. Louise Rick er fortsat en sammensat og troværdig romankarakter: Hun er en dygtig efterforsker der brænder for sit arbejde og som tør give sin mening til kende samtidig med at hun er sårbar.
Hendes veninde Camilla Lind arbejder stadig som journalist – og er egentlig en ret sympatisk én af slagsen. Hun er dog blevet lidt træt af sit arbejde, træt af sit privatliv og har problemer med sin kæreste. Hende og Louises relation har også lidt gnidninger i denne bog, men man fornemmer tydeligt at de stadig har et stærkt bånd til hinanden.
Udover Louise og Camilla er der også en del bipersoner; flere som vi kender fra tidligere bøger, men også nogle nye, som var interessante at lære at kende og som jeg håber vi kommer til at høre mere til fremadrettet.
Samspillet mellem karaktererne er godt og troværdigt og dialogerne velskrevne.

Spændingsniveauet er som vi kender det fra de tidligere bøger i serien. Ikke for actionpræget men absolut heller ikke kedeligt. Det var faktisk lige tilpas for min smag. Allerede fra første side var jeg fanget af fortællingen og den følelse holdt ved helt til slut. Dette kombineret med Blædels lettilgængelige skrivestil, gode miljø- og personbeskrivelser samt et godt plot gjorde at læsningen bare flød – også selvom jeg måtte holde nogle pauser undervejs. Dette var absolut ikke Blædels skyld, men mit liv og opgaver i forbindelse med videreuddannelse der lige kom lidt i vejen (åh, altså. Hader I ikke bare når livet går ind og forstyrrer ens læsetid?!) Det var dog en fornøjelse at kunne glæde sig til at læse videre i denne her bog, når tiden tillod det.

Apropos plottet i bogen, så var det virkelig stærkt i denne her. Jeg vil faktisk vove den påstand at det er et af de allerstærkeste plots i Louise Rick- serien. Jeg blev i hvert fald overrasket. Jeg havde da gættet nogle få ting, men slet ikke hvordan det hele hang sammen. Og jeg elsker jo som bekendt når jeg kan blive overrasket af plottwists!
En sidste ting som jeg også virkelig godt kunne lide er den smule samfundskritik Blædel også får med i bogen uden at det virker forceret eller malplaceret.

Jeg vil anbefale Den tavse enke til læsere der før har nydt serien om Louise Rick. Til nye læsere vil jeg anbefale denne (og hele den øvrige serie) til læsere der elsker krimiserier med en interessant og sammensat hovedperson, gode plots og en perfekt fordeling af beskrivelser af henholdsvis opklaringsarbejde og hovedpersonernes private liv. Det eneste problem jeg har med denne bog er at den nu er slut, men så kan jeg jo bare håbe på at Blædel snart udgiver endnu en.

 

5 ud af 6 stjerner

Udgivet på Politikens Forlag, november 2020

Antal sider: 393