Dette er et anmeldereksemplar fra Politikens Forlag, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen

Om bogen

Hella Joof er en kvinde der efterhånden har noget erfaring med sig fra livet. Og den erfaring deler hun nu med alle os andre. Hun giver os råd til hvad man med fordel bør undgå at rode sig ud i i parforhold, familie, økonomi, sex og med sin krop generelt. Bogen er beskrevet som en selv(hjælps)biografi. Altså en biografi af Hella Joof, hvor hun også kommer med råd til os der læser.

Min anmeldelse 

Er du lidt ensom? Har du en dårlig dag? Har du generelt et lorteliv? Er du træt af hele corona-pandemien? Eller er du egentlig bare glad og tilfreds med det du har? Uanset hvilken sindsstemning du er i, så kan jeg absolut anbefale dig at læse Hella Joofs nye bog. En bog hvor hun ærligt beretter om de fejltagelser hun har begået gennem livet og hvad hun har lært af dem. Nogle ting tror jeg mange af os kan spejle os i på én eller anden måde, mens andre ting er meget forskellige fra ens eget liv – i hvert fald fra mit. Men det betyder absolut ikke at man ikke kan lære af det. Jeg har i hvert fald fået sat nogle ting fra mit eget liv i perspektiv og selvom jeg generelt anser mig selv for at være blevet ret god til det med alderen, så tror jeg på, at man altid kan forbedre sig som menneske. Vi kan altid lære. Og nu er det her jo ikke en egentlig selvhjælpsbog, men Hella Joof skriver bare så reflekterende og ærligt at jeg ikke kunne undgå selv at reflektere over livet undervejs. Hvis man ikke er interesseret i at forbedre sig i livet og ikke ønsker at lære fra andres liv, så kan man jo også bare læse den for underholdningens skyld.

Tvilling Yndling Grævling er skrevet så jeg næsten følte jeg sad overfor Hella med en kop god kaffe, mens hun bare fortalte løs om livet. Den byder både på humor, underholdende anekdoter og mere alvorlige oplevelser i Hella Joofs liv. Man skal altså ikke tro det her bare er en humoristisk bog. Der er nogle episoder i denne bog, som er ret barske og som også gjorde lidt ondt at læse om. Men det er alligevel alt sammen fortalt med en lethed. Dog uden at det bliver platonisk eller negligeret. Det bliver bare aldrig tungt. Og det er jeg faktisk imponeret over.

Det meste af bogen er skrevet i prosatekst, men indimellem optræder der også små scener fra øjeblikke i livet, sangtekster og tegninger. Næsten som at læse et andet menneskes dagbog – bare redigeret og med en rød tråd. Sproget er lettilgængeligt, kapitlerne korte og læsningen var flydende.

Jeg vil anbefale Tvilling Yndling Grævling til læsere der i forvejen er glade for Hella Joofs unikke væsen og skrivestil og til læsere der interesserer sig for andre menneskers liv. Herudover vil jeg anbefale den til læsere der ønsker at blive klogere på livet og som er modtagelige overfor gode råd fra andre, som ved en del om netop dette. Jeg var både rørt og underholdt fra start til slut og dette bliver uden tvivl én af de bøger jeg vil have stående i reolen og genlæse en dag hvor livet bider mig lidt i røven.

6 ud af 6 stjerner

 

Udgivet på Politikens Forlag, oktober 2020

Antal sider: 345