Anne kan se hændelser i fortiden, og en nat genoplever hun et uhyggeligt gammelt mord – et syn som vil plage hende mange gange. Hun ser en rødhåret pige blive myrdet og få skåret et runesten på ryggen. Kort efter begynder rødhårede piger på egnen at blive myrdet og man finder det mystiske runetegn på dem alle. Men det viser sig at der også er andre mystiske kræfter på egnen. Anne drager både den asatroende Luna, den smukke Mathias , den venlige barejer Frank og den mystiske Varnar til sig – hvilket forekommer hende mærkeligt, da hun ellers normalt har en tendens til at skubbe folk væk fra sig, efter et liv med utallige plejefamilier og hun vil egentlig helst være alene med sin hund Monster. Det hele viser sig på en eller anden måde at have tilknytning til Ragnarok – og for at redde verden må hun finde morderen, der slår de rødhårede piger ihjel.

Jeg læser normalt ikke fantasy og har faktisk slet ikke læst det, siden jeg var ung teenager. Jeg har dog altid syntes at den nordiske mytologi var meget spændende og dét at dette er omdrejningspunktet for fantasydelen i bogen og at den også har lidt krimielementer i sig, tror jeg dragede mig til “Ravnenes Hvisken”. Jeg kunne også virkelig godt lide at det foregår i “vores” verden og at man alligevel kan relatere sig til de dagligdags aspekter i bogen, der gør den en anelse mere realistisk, på trods af magien i bogen.

Jeg må blankt erkende at jeg var fanget hele vejen igennem – det hele fungerede bare så godt. Jeg var lidt bange for, at jeg ville miste interessen undervejs, grundet det meget overnaturlige, som jo er i fantasyromaner, men det skete ikke og jeg glæder mig til at læse fortsættelsen. Jeg synes virkelig at forfatteren har skabt noget helt unikt med denne bog.

Jeg vil anbefale den til alle som interesserer sig for den nordiske mytologi og som gerne vil læse en spændende historie – også selvom man ikke normalt læser fantasy.

5 ud af 6 stjerner

Udgiver af Forlaget Carlsen, 2016

Antal sider: 707