Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget People’s Press, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

Kelsea Glynn har forvandlet sig fra kejtet teenager til en magtfuld dronning og visionær leder. Men i sin kamp for at sætte en stopper for korruption og genindføre retfærdighed i kongeriget Tearling har hun fået mange fjender. Den stærkeste af dem er den onde og frygtede Røde Dronning, der nu holder Kelsea og hendes magiske safirer indespærret på sit slot i Mortmesne. Men Tearling har brug for sin dronning, og lederen af Kelseas personlige garde, helmer ikke før han og hans mænd har reddet deres dronning fra sit fængsel. Nu vil dronning Kelseas og Tearlings skæbne blive afsløret..

“Tearlings skæbne” er tredje og dermed afsluttende bind i trilogien om Tearling. Jeg var meget vild med de to første bøger (Dronningen af Tearling” og Invasionen af Tearling”) og havde derfor store forventninger til denne bog også – og jeg blev ikke skuffet.

Det er endnu engang et interessant og troværdigt persongalleri. Vi får nogle gensyn med flere af de personer vi har mødt i de tidligere bøger, hvilket er noget af det jeg elsker ved bogserier. Vi får løbende åbnet mere og mere op for vores centrale personer i historien og ser dermed flere facetter af deres personligheder samtidig med at vi følger deres udvikling igennem de forskellige begivenheder. Vi møder også nogle nye personer, som også fremstod troværdige og interessante.

Spændingsniveauet i “Tearlings skæbne” er højt. Vi har vores historie om Kelsea, som skal reddes ud af sit fangenskab, men samtidig kører der forskellige sidehistorier som var med til at bevare en konstant spænding. En af de særligt interessante sidehistorier, var de flashbacks der førte os tilbage i tiden, i den spæde opstart af det nye samfund og hvor vi blev præsenteret for nogle af de ting der var medvirkende til at modarbejde de ellers gode visioner der var for samfundet. Der var desuden mange steder i bogen, hvor jeg blev meget overrasket og uden at spoile er jeg nødt til lige at knytte en kommentar til slutningen: den er overraskende, men på så mange måder en perfekt afslutning på hele fortællingen!

Forfatteren skriver både flydende, dragende og levende med maleriske beskrivelser af omgivelser og personer og jeg blev simpelthen suget ind i fortællingen, hver eneste gang jeg åbnede bogen og jeg lagde den kun fra mig når jeg absolut blev nødt til det.

Stemningen i bogen er fortsat mørk og dyster som i de to foregående og historien er fortsat meget fængslende. Der er lidt flere overnaturlige ting med i denne bog end de foregående, men jeg synes ikke det fylder overvældende meget. Det som jeg fortsat synes er særligt interessant ved historien er den måde hvorpå det dystopiske samfund er skildret og de tanker det sætter igang hos læseren både under læsningen, men også efter endt læsning.

Uanset om man er til fantasy-genren eller ej, vil jeg altså anbefale at man læser Tearling-trilogien. Jeg er faktisk lidt ked af, at jeg nu har færdiglæst den og ikke længere har den til gode. Det er en både spændende, tankevækkende og uhyggelig historie og “Tearlings skæbne” sætter på fineste vis punktum for den gode fortælling Erika Johansen har givet os med denne trilogi.

6 ud af 6 stjerner.

Udgivet af forlaget People’s Press, april 2018

Antal sider: 502