Reklamelink, hvis du klikker på boksen nederst på siden.
Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forfatteren, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

Om bogen

Udgiverens egen beskrivelse: Digtsamlingen MIDTBY COOL er et kig ud gennem vinduet på en toværelses på tredje en regnvåd eftermiddag, en flyvetur gennem nattelivet i Aarhus, en Tinder-date med ensomheden og en uforbeholden hyldest til det oversete.

Min anmeldelse

Det er ikke så ofte jeg læser digte, men jeg er faktisk begyndt at genfinde glæden ved denne genre – og den bliver altså kun større, når jeg læser en så gennemført digtsamling, som den Morten Reimar har udgivet her. Det som ofte afholder mig fra at læse digte er, at jeg før har oplevet at de godt kan være lidt svære helt at forstå og at jeg mangler at få fortalt en egentlig historie, men det føler jeg altså at jeg har fået fortalt med Midtby Cool. 

Der er ikke mange rim i digtene og der er flere længere digte, som nærmest er prosatekster der er opstillet, så de får et beat med sig, når man læser dem – og det er virkelig fedt lavet. Digtene er skrevet i et enkelt og nutidigt sprog – men man skal dog ikke lade sig snyde af dette – der gemmer sig nemlig en masse mellem linjerne og flere af digtene ramte mig lige hjertet i al sin enkelhed. Wauw, altså!

Midtby cool er lavet med afsæt i byen Aarhus, men den rummer altså meget mere end en historie om en by. Den fortæller også en historie om ensomhed, kærlighed, savn, selvrefleksion samt hverdagens trivialitet og banaliteter – emner som jeg tror, at langt de fleste kan relatere til.

Jeg er virkelig imponeret over Morten Reimars nye digtsamling – og som helt almindelig prosalæser der alligevel nød en digtsamling så meget, så vil jeg altså mene at enhver novice indenfor digtgenren vil kunne være med her, såfremt man ønsker at give sig i kast med genren selvfølgelig. Jeg vil anbefale Midtby Cool til særligt de yngre voksne der har oplevet ensomhed og et knust hjerte, men som også har stået i – eller måske endda står midt i – en søgen efter sig selv og sin egen identitet.  Jeg er ikke i tvivl om, at dette bliver én af de bøger jeg kommer til at vende tilbage til på et tidspunkt. Fantastisk og bevægende læsning, som jeg absolut vil anbefale. Jeg har intet at sætte en finger på og jeg mærkede ordene helt inde i hjertet mens jeg læste, så jeg sender altså en topkarakter afsted til Morten Reimar.

6 ud af 6 stjerner.

Udgivet 2018

Antal sider: 112