Reklamelink hvis du klikker på boksen nederst på siden. Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget HarperCollins Nordic DK, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

Om bogen

Forlaget skriver: De var seks venner, der blev en familie. Det var en tv-serie, der blev et fænomen. Hvad var det, der gjorde, at en sitcom om seks unge i New York kunne få millioner af kvinder til at få samme frisure – og inderne til at drikke kaffe?
Det startede i 1994 med en serie, der formåede at tale til generation X – og holde dem i tale i et helt årti. En serie, der stadig lever og i dag er en vaskeægte klassiker, der bliver ved med at appellere til nye generationer af seere.

I’ll be there for you er den ultimative bog om tv-serien Venner – til fans af serien i alle aldre og generationer.

Min anmeldelse 

Lad mig starte med at sige at jeg er stor fan af serien Venner og derfor var jeg heller ikke det mindste i tvivl om, at jeg bare var nødt til at læse og eje denne bog. Jeg husker Venner tilbage fra mine teenageår, hvor jeg så serien når jeg kom hjem fra skole/gymnasium inden eller mens jeg lavede lektier. Serien har også fulgt med mig i mit voksenliv og jeg har snart ikke tal på hvor mange gange jeg har set serien efterhånden – jeg har aldrig før tænkt over hvorfor jeg mon altid vendte tilbage til den serie. Jeg gider sjældent se en film mere end én gang og de fleste andre serier når jeg nærmest ikke at komme igang med før jeg mister fokus og keder mig lidt – men jeg kan gense alle afsnit af Venner et nærmest uendeligt antal af gange – og forfatteren i bogen sætter faktisk ret meget fokus på dette. Hvorfor vender så mange folk altid tilbage til denne serie, som efterhånden er ved at være ret gammel og som, på mange punkter, også er ret urealistisk? Og hvorfor blev den så populær?

Forfatteren beskriver også sit eget forhold til serien og kommenterer på hvad den betyder rent samfundsmæssigt set – og så tager hun os med tilbage til hvordan det hele startede. Vi præsenteres for skuespillernes liv før og efter Venner og får et godt indblik i livet bag kulisserne og får på denne måde også et indblik i hvordan TV-industrien fungerer generelt.

Bogen er fint opbygget med en vis kronologi og Kelsey Miller skriver med et både flydende, levende og lidt humoristisk sprog. Jeg blev simpelthen suget ind i hendes fortælling og forsvandt lidt fra omverdenen mens jeg læste – næsten ligesom det sker når jeg læser en god skønlitterær roman. Og så hyggede jeg mig helt vildt mens jeg læste – jeg fik næsten den samme følelse, når jeg sad med bogen i hånden, som jeg får når jeg ser serien. Det er virkelig et godt tegn på, at bogen er velskrevet og at forfatteren selv har en kærlighed til serien, når den kan skabe denne hyggelige atmosfære, selv når den tager nogle lidt tungere samfundsmæssige emner op – og når den påpeger svaghederne i serien.

Jeg havde regnet med at være vild med denne bog – og det var jeg også, men jeg er faktisk endnu mere vild med den end jeg havde forventet. Den er både velsresearchet, velskrevet, spændende og fortalt i den helt rette Venner– ånd. Selv kapiteltitlerne er inspireret af titlerne på afsnittene. Jeg vil anbefale bogen til alle andre Venner-fans, som også har lyst til et lidt dybere indblik i historien bag serien. Jeg har givet bogen 6 ud af 6 stjerner, for jeg har absolut intet at sætte en finger på og for en inkarneret fan af serien er det altså også en helt særlig bog.

6 ud af 6 stjerner

 

Udgivet på forlaget Harper Collins Nordic DK, december 2018

Antal sider: 298