Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra Politikens Forlag, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

På skolen Thames Comprehensive har Red, Leo,Rose og Naomi fundet venskab og ro igennem deres band Mirror Mirror. Det et både svært for de fire teenagere at finde deres ståsted i skolen, men også i deres hjem, hvor de alle har hver deres problemer at slås med. Reds mor er alkoholiseret og faren er aldrig hjemme. Rose bruger sex og alkohol til at dulme smerten fra en oplevelse i fortiden og Leos bror er i fængsel. Naomi forsvinder pludseligt og findes senere bevidstløs og alle er chokerede og undrende overfor hvad der er hændt hende. Var det en ulykke eller har nogen bevidst forsøgt at skade hende? Havde hun problemer som hun ikke delte med de andre? Hvor godt kendte de egentlig deres bedste ven? Vil hun nogensinde vågne og blive den samme igen?

Bogen er bygget op i nutid med glimt tilbage i fortiden og det er en opbygning jeg synes fungerer fint. Det er spændende med de små glimt tilbage i tiden før den ulykkelige hændelse med Naomi. Her finder vi også ud af flere ting om vores hovedpersoner. Der er også elementer med fra de sociale medier – fx Instagram og beskeder og det synes jeg var godt – det passede rigtig godt ind i en roman af denne type, hvor der også er fokus på det at være ung i den moderne tidsalder.

I bogen følger vi primært Red og lærer de andre personer at kende igennem Reds øjne. Red er en interessant karakter med en del problemer i sit private liv, som jeg egentlig synes bliver tacklet fint, særligt når man tænker på at Red er en teenager. De andre karakter er også meget interessante – jeg kunne dog have ønsket at komme endnu mere ind på livet af dem og have oplevet situationen set igennem deres øjne.

Der er også lidt thriller-elementer indover bogen, da særligt Red og Naomis søster forsøger at undersøge hvad der er sket med Naomi – dog virker det lidt for urealistisk for mig, at politiet er så lidt inde over opklaringen. Men når det er sagt synes jeg alligevel at plottet var godt og fungerede rigtig fint.

Der er flere temaer i bogen, som jeg synes var kombineret på en fin måde: seksualitet, venskab, livet som teenager i en moderne tidsalder, mobning og kærlighed. Dét at der er flere problemer i bogen, var med til at øge spændingen og give bogen lidt mere substans. “Mirror Mirror” var én af de bøger hvor læsningen bare glider og hvor man er nysgerrig på at vide mere.

Slutningen skuffede mig dog lidt – jeg havde ret hurtigt regnet plottet ud, men det var alligevel spændende at se om jeg fik ret, så det er ikke det der trækker mest ned. Jeg vil dog ikke nævne mere, for vil ikke spoile bogen for fremtidige læsere.

Overordnet set var “Mirror Mirror” en god bog, som jeg kan anbefale hvis man har lyst til en spændende bog, som også inddrager teenageproblemer – og selvom jeg er voksen er jeg altså stadig ret vild med den type bøger. I min optik var den dog ikke himmelråbende fantastisk eller nytænkende, men den er bestemt stadig læseværdig. Jeg forestiller mig at især teenagere, som også godt kan klare lidt mere barsk læsning, vil være vilde med den. Jeg er imponeret over at det er forfatterens debut og jeg håber på at hun skriver flere romaner i fremtiden.

4 ud af 6 stjerner.

Udgivet af Politikens Forlag, oktober 2017

Antal sider: 379