“Krokodillevogteren” af Katrine Engberg er hendes debutroman og nummer 1 i serien om politimanden Jeppe Kørner. Krimien foregår i København. I et byhus i indre by går folkepensionisten Gregers forsigtigt ned af trapperne. Han ser at en dør til en lejlighed står på klem og læner sig forsigtigt op af dørkarmen, men falder uheldigvis ind i lejligheden. Men noget afbøder hans fald – han er landet lige ovenpå liget af en ung kvinde. Jeppe Kørner og hans kollega Anette Werner, sættes på sagen, som vil forandre meget i livet i byhuset.

Det er en fantastisk velskrevet krimi, med et genialt plot. Vi møder mange fantastiske karakterer – bl.a. pensionisten Esther de Laurenti, som er ved at skrive en krimi og som ejer byhuset de andre beboere bor i. Men har hun noget med drabet at gøre? Når et så bemærkelsesværdigt drab opstår, hvem kan man så i virkeligheden stole på? Alle karaktererne i bogen er simpelthen fantastiske beskrevet, og de står levende for én, når man læser bogen, og sådan noget sætter jeg meget pris på, når jeg læser. Jeg elsker jo krimier hvor det hele ikke kun omhandler opklaringen af drab, men hvor man også kommer ind i privatlivet bag de forskellige personer, vi møder i bogen.

Jeg har læst denne krimi flere gange, siden jeg fik den af min søster ved udgivelsen i 2016. Nu har jeg fået den nye udgave, i en konkurrence og så skulle den jo også lige læses igen. Når folk spørger mig om jeg kan anbefale en god krimi, så nævner jeg altid lige den her – den har simpelthen alt dét, en god krimi skal indeholde, i min optik og derfor kan den også kun få topkarakter. Og jeg er stadig vanvittig imponeret over at dette er en debut.

Både den originale forside og den nye forside er simpelthen så fine – og en flot forside betyder altså også lidt, for den visuelle oplevelse af at læse en bog og have den stående fremme.

6 ud af 6 stjerner.

Udgivet af forlaget Lindhardt og Ringhof, 2016 (denne udgave i 2017)

Antal sider: 366