Dette er IKKE et sponsoreret indlæg, selvom der er nævnt to bøger, som jeg havde modtaget som anmeldereksemplarer. Dette skal jo nævnes. 

Nu er det jo september og dermed den første efterårsmåned. Jeg synes at hver årstid har sin charme, men jeg er især selv glad for efteråret. Jeg er et af de mennesker som fx elsker regnen (når jeg ikke skal ud at cykle i det). Og er der noget bedre end at lægge sig under dynen eller tæppet med en god kop the/kaffe og nyde en god bog, mens regnen siler ned af ruderne? Der er måske noget bedre end det, men det er i hvert fald en af mine absolutte yndlingsbeskæftigelser – og bevares, det kan man da også gøre om sommeren (især med den sommer vi har haft i år), men det er bare som om det er mere acceptabelt i efterårsvejr end når solen skinner og man forventes at være ude og nyde den.

Hvis du leder efter noget godt efterårslæsning, så læs videre, for jeg har lige lavet en lille liste med mine anbefalinger til din efterårslæsning. Jeg synes der er noget særligt over at læse kriminal- og spændingsromaner i det mere dystre vejr, så derfor er det indenfor denne genre jeg har udvalgt mine anbefalinger denne gang:

Holdt for nar af Harlan Coben [modtaget anmeldereksemplar]

Generelt er jeg stor fan af Harlan Coben. Jeg har endnu ikke læst en af hans bøger og været skuffet. Der er garanti for gode plots og spænding hele vejen igennem, hvis man læser hans værker.

Krokodillevogteren og Blodmåne af Katrine Engberg

Dette er bog #1 og #2 i serien om Jepper Kørner og hans kollega Anette Werner. Jeg læste #1 sidste år, lige da den blev udgivet og allerede der blev jeg helt solgt. Katrine Engberg formår at skrive krimier som falder lige i min smag; med humor, gode plots og geniale karakterer. Hun er igang med #3 i serien lige nu, så hvis man endnu ikke har læst dem, er det oplagt at bruge sit efterår på det, så man kan være med når den tredje bog udkommer.

Ligblomsten af Anne Mette Hancock 

Der kommer også lige en debutant på listen. Bogen udkom i foråret og jeg kan stadig huske følelsen, da den var færdiglæst og jeg lagde den fra mig: “Hold da kæft!” Det er en vildt spændende krimi. Skønne karakterer, fantastisk plot og bare generelt interessant læsning. Hvis ikke man har læst den, så synes jeg virkelig man skal se at komme igang. Det er især en god krimi, hvis man ikke ønsker alt for bestialsk læsning, men som stadig er uhyggelig. Anne Mette Hancock er igang med #2 bog, så det er også oplagt at få læst den inden den nye udkommer.

Robert Hunter- serien af Chris Carter

Jeg har faktisk selv kun læst to af disse bøger indtil videre (Krucifiksmorderen og Bødlen), men jeg synes at begge bøger var meget spændende og jeg skal uden tvivl have læst videre i serien. Jeg synes det er interessante hovedpersoner. Dog er bøgerne meget bestialske, så hvis man er meget sart, så anbefaler jeg at man kaster sig over nogle andre bøger. Jeg er ikke selv typen som binge-læser en hel serie. Jeg har brug for pause engang imellem, for ellers føler jeg det kan blive lidt for trivielt for mig, at læse om de samme personer. Men hvis man elsker at tygge sig igennem en hel serie, så er der rigeligt at tage fat i her, da der er udgivet 8 bøger i serien på dansk – så er efteråslæsningen sikret.

En lille tjeneste af Darcey Bell [Modtaget anmeldereksemplar]

Dette er en psykologisk thriller, som formåede at holde min interesse hele vejen igennem. Den er delt op, med synsvinkler fra alle tre hovedpersoner i bogen. Den var lidt uhyggelig og ret interessant. Hvis man er til psykologiske romaner i domestic noir genren kan jeg klart anbefale, at man kaster sig over den.

Bag lukkede døre af B.A Paris 

Endnu en psykologisk thriller i domestic noir genren. Det løb mig koldt ned af ryggen flere gange under læsningen af denne og jeg synes den er velskrevet og siderne vendte næsten sig selv. Hvis man er til domestic noir genren, vil jeg næsten sige at denne her roman er et must-read.

 

 

Der er jo vanvittig mange gode bøger, men her er blot valgt nogle ud. Jeg håber I er blevet lidt inspirerede til læsningen i efteråret – måske har I allerede læst bøgerne? Har I selv nogle anbefalinger over bøger vi andre skal kaste os over? Så skriv meget gerne i kommentarfeltet eller på opslaget på Facebook eller Instagram.