“Krucifiksmorderen” af Chris Carter handler om kriminalpykologen Robert Hunter der arbejder i Drabsafdelingen L.A. som kriminalassistent. Det er nummer 1 i serien om Robert Hunter.  Man finder en kvinde dræbt og mishandlet i en hytte. Alt tyder på at det er den tidligere Krucifiks-morder der er på spil igen, men det kan ikke passe for han blev jo henrettet for to år siden. Er der en copycat på spil og slår han til igen? Og hvordan kan morderen vide ting, som ikke er blevet offentliggjort, men som træder igen i dette mord? Robert Hunter og hans kollegaer sætter alt ind i jagten på morderen og det viser sig at blive en både farlig og hæsblæsende jagt.

Jeg fik anbefalet denne bog af min søster (som faktisk sjældent læser) og tænkte at jeg måtte forsøge mig med den også. Det var en vild krimi og meget barsk. Plottet er genialt og som læser var jeg fanget hele vejen. Den får det til at risle ned af ryggen på én og giver gåsehud på armene. Jeg vil også sige at persongalleriet og beskrivelserne heraf er gode. Man kan ikke lade være med at sympatisere med karaktererne heri og det trækker også meget op for mig. Bogen er velskrevet og forfatteren formår at afslutte kapitlerne, så man hele tiden har lyst til at læse mere (læs: behov for at læse mere og dermed må udsætte sin nattesøvn/pligter lidt). Jeg er ikke i tvivl – jeg skal, på sigt, læse de andre i serien om Robert Hunter også.

Jeg vil anbefale den til krimielskere, som ikke bliver skræmt væk af at det er blodigt og voldsomt og som samtidig godt kan lide et godt persongalleri, med hovedpersoner som man har lyst til at følge i videre bøger. Hvis man ikke bryder sig om at følge hovedpersonernes privatliv, vil man dog måske synes der optræder for meget af dette, men det gør der jo som regel i bogserier – og det er noget jeg elsker.

 

5 ud af 6 stjerner.

Bogen er udgivet af Forlaget Jentas, 2013 (dette oplag er fra 2015)

Antal sider: 352