“Bødlen” af Chris Carter er bog nummer 2 i serien om Robert Hunter.

Liget af en præst bliver fundet i makaber tilstand i en kirke. Alt tyder på at det er rituelt drab, men undervejs må Robert Hunter revurdere dette motiv, da der sker flere mord. Men hvad er morderens motiv så? Ingen af drabene synes på nogen måde umiddelbart at minde om hinanden – men det viser sig, at de alligevel har én ting tilfælles.

Det er et rigtig godt plot og jeg kan fortsat godt lide kataktererne i bogen. Singlemanden Robert Hunter, som elsker en god whiskey og engangsknald med kvinder; han lyder jo ikke umiddelbart super sympatisk, men forfatteren får ham beskrevet så fint, med mange flere lag og så fremstår han faktisk som en sympatisk hovedperson, hvor man ønsker det går ham godt. Hans kollega, Garcia, der bor med sin hustru, som han har kendt siden sin ungdom, er det godt nok også svært ikke at holde af. Garcia og Hunter er egentlig et noget umage par, men de fungerer som ofte også godt sammen.
“Bødlen” er vanvittigt spændende, men blev dog en anelse forjaget i slutningen, til min smag. Jeg fik dog svar på alle mine spørgsmål (som altid opstår i mit hoved, når jeg læser en krimi) og det er rart at sidde med denne følelse, når man lukker en bog.
Chris Carter er meget barsk men også en meget dygtig fortæller. Ligesom med “Krucifiksmorderen” vil jeg anbefale denne krimi, hvis man ikke har noget imod at det bliver lidt skummelt og klamt.  Jeg glæder mig til at læse flere bøger, fra hans hånd.

4 ud af 6 stjerner

Udgivet af forlaget Jentas, 2014

Antal sider: 384