“Det ender med os” af Colleen Hoover handler om Lily Bloom, som falder for den flotte neurokirurg Ryle. Lily har haft en hård opvækst og da hun møder Ryle ser det ud til endelig at lysne for Lily. Særligt da Ryle giver efter for sine principper om at være imod faste forhold. Men hvad gør man hvis den der elsker dig højest, også er den, der gør dig allermest ondt?

Jeg var ikke synderligt begejstret for den første jeg læste af Colleen Hoover (“Forbandede Kærlighed”) så jeg havde ikke voldsomme forventninger til denne bog, men jeg valgte alligevel at læse den, for den er jo blevet meget hypet på de sociale medier. Jeg havde forventet en bog i samme boldgade som “Forbandede Kærlighed”, hvor »flot kvinde møder flot men ødelagt fyr, har en masse sex og de forelsker sig, selvom han ikke gider være i et forhold« og det er jo også sådan denne historie starter og jeg rullede faktisk lidt med øjnene i starten, for det er efterhånden lidt for klichéagtigt til min smag. MEN så skete der noget! Man får indsigt i Lilys opvækst, hendes første kærlighed og hvordan hendes egne principper og fordomme er ved at ændre sig løbende i bogen. Jeg vil ikke afsløre mere, for så får andre ikke den overraskelse, når de læser bogen. Men jeg var virkelig overrasket over den substans der er i bogen og det emne den tager op. Jeg vil dog lige nævne at jeg var vild med opbygningen i bogen – den måde vi bliver taget tilbage til Lilys ungdomsliv og den måde, hvorpå bogen i et fint tempo pludselig tager læseren med et sted hen, hvor man ikke havde regnet med at ende (jeg havde i hvert fald ikke)

Den var slet ikke som forventet (og det var positivt) og jeg er faktisk lidt berørt efter at have læst sidste side. Jeg vil anbefale den til læsere som godt kan lide en kærlighedshistorie, som er lidt mere barsk end det vi normalt møder i kærlighedsromaner.

5 ud af 6 stjerner.

Udgivet af forlaget Lovebooks, 2017 (Denne udgave er e-bogsudgave læst via Bookmate)

Antal sider: 379