Dette er et anmelderekspemplar fra Gads Forlag, men min anmeldelse af bogen er ikke påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

I “En lille tjeneste” møder vi Stephanie og Emily som er bedste veninder. Deres sønner, Miles og Nicky, er også bedste venner og Stephanie hjælper af og til Emily med at hente Nicky, hvis hun har lange dage på kontoret. De to kvinder er meget forskellige fra hinanden: Stephanie er en arbejdsløs enke, som bruger meget tid på sin “mor”-blog og Emily arbejder for et kendt modehus på Manhattan og bor med sin mand Sean – alligevel finder de sig godt tilpas i hinandens selskab og Stephanie stoler så meget på Emily at hun betror hende ting, som hun ikke kunne finde på at betro andre. Da Emily en dag spørger Stephanie om hun vil tage hendes søn med hjem fra skole, siger hun selvfølgelig ja, men Emily dukker ikke op til aftalt tid, for at hente sin søn, og hun svarer heller ikke på alle de SMS’er Stephanie sender hende. Midt i sorgen forsøger Stephanie at trøste Emilys mand, men da de får besked om at man har fundet liget af Emily starter et nyt mareridt og Stephanie må indse at intet er, som det ser ud til.

På forsiden af bogen står der “Læsere der var vilde med “Kvinden der forsvandt” vil også kaste sig over denne roman” og det er jeg fuldstændig enig i. Bogen er bygget op på lidt den samme måde, hvor der skiftes i mellem hovedpersonerne i de forskellige kapitler og det var jeg vild med. Man kommer virkelig ind bag de forskellige karakterer og det elsker jeg. Man får et indblik i hvorfor både Emily, Stephanie og Sean handler som de gør, selvom det på mange måder også er foruroligende. Jeg synes på mange måder at dette var en uhyggelig bog. Ikke på den måde at man sidder og er bange hele tiden, mens man læser den, med hjertet oppe i halsen, men mere en underliggende frygt over hvordan det menneskelige sind nogle gange er sat sammen. Det var en meget mørk bog, som fik det til at løbe mig ned af ryggen flere gange og man kan ikke lade være med at sidde tilbage med følelsen af, at man skal passe på med hvem man stoler på – selv ens bedste veninde.

Der var få ting, som jeg efterfølgende godt kunne have tænkt mig blev lidt mere uddybet og jeg kunne godt have tænkt mig en lidt anden slutning – men udelukkende fordi jeg er ret nysgerrig og ønsker at vide mere om hvad der sker med vores hovedpersoner fremover. Men set i det store perspektiv, var det småting, for overordnet set var dette en rigtig god læseoplevelse- og når man ønsker at vide mere om hovedpersonernes videre færd, er det jo også et ret godt tegn på, at de har været interessante.

Jeg havde meget svært ved at ligge denne bog fra mig, fordi historien fangede mig så meget og bogen er skrevet på en interessant måde, hvor man hele tiden lige skal have lidt mere med. Det er en effekt, som jeg ofte oplever at de lidt kortere og uafsluttede kapitler har på mig, og dem var der masser af i denne bog og det var fedt.

Jeg vil anbefale denne bog, til alle fans af domestic noir genren – og generelt alle, som godt kan lide en god fortælling, hvor siderne nærmest vender sig af sig selv (og hvor man godt tør blive lidt skræmt).

5 ud af 6 stjerner

Udgivet af Gads Forlag, August 2017

Antal sider: 356