Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra Politikens Forlag (Hr. Ferdinand)men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

Under et nedrivningsarbejde i London, finder en af arbejdsmændene et lille barneskelet i jorden, som angiveligt må have ligget der i årevis. Journalisten Kate Waters ser en lille notits om fundet og bliver nysgerrig og insisterer på at undersøge og fortælle det lille barns historie. Hun vil lave en artikel til avisen, men for at finde svar på barnets historie, må hun først vide: Hvem er barnet på byggepladsen?

Lad mig først lige rose opbygningen i denne bog. Den er inddelt i kapitler angivet med dato og navnet på den person kapitlet handler om, så selvom vi egentlig følger en del personer i bogen, så var det overskueligt at holde styr på dem. Vi kommer godt ind bag de forskellige personer, netop fordi de har deres egne kapitler, hvor vi får deres tanker og overvejelser godt beskrevet – og så er det med til at øge tempoet og spændingen i bogen, da man hele tiden lige vil have lidt mere med af de forskellige personers historie.

“Barnet” har et godt tempo hele vejen – jeg kedede mig på intet tidspunkt og allerede fra første side var jeg fanget. Der sker noget hele tiden, uden at det bliver for meget. Historien bliver ligeså stille trævlet op, både nutiden og fortiden, og det er en meget interessant opklaring at følge. Jeg blev overrasket flere gange undervejs og særligt i slutningen. Det fremstår virkelig som en gennemtænkt bog og jeg havde svært ved at lægge den fra mig. Det er den type bog, man glæder sig til at komme hjem og læse videre i – og som har risiko for at holde dig vågen om aftenen, for bare lige at få et kapitel mere med.

Det eneste der trækker lidt ned var, at det der skete nogle ting for de implicerede, hvor jeg havde forventet lidt større og anderledes følelser, end der var beskrevet i bogen, men på den anden side, så reagerer vi jo alle forskelligt på de ting der sker for os.

“Barnet” er en medrivende psykologisk thriller som jeg klart vil anbefale til andre fans af denne genre. Jo mere jeg har tænkt over bogen efter endt læsning, jo mere genial synes jeg faktisk at den er.

5 ud af 6 stjerner

Udgivet af forlaget Hr. Ferdinand (en del af Politikens Forlag), oktober 2017

Antal sider: 374