Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget HarperCollins Nordic, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

Det er 1985 og i London sidder den 28-årige John med sine forfatterdrømme. De har imidlertid ikke fået ham langt endnu og han er derfor bevidst om at han må finde et arbejde. Da han ser en jobannonce med titlen “Handyman søges” bliver han interesseret. Jobbet skal foregå på en blæsende skotsk ø og det inkluderer logi, i det gamle hus han skal renovere – det vil være det perfekte sted for en spirende forfatter, at få skrevet sin første roman. Men på øen venter der en lord med en desperat plan, en kærlighedshungrende lady og en befolkning, som har deres egne små kampe. John bliver forført af ladyen og trækkes ind i nogle små lege, som vil ende med at få større konsekvenser end han nogensinde havde kunnet forudse. “Handyman søges” er første del i Hope Island- trilogien.

Allerede fra start af fangede historien mig. Man får lynhurtigt en fornemmelse af hvordan de forskellige personer er og hvordan det lille lokalsamfund på øen er, med al den sladder der ofte opstår i de små afsidesliggende samfund. Hovedpersonen fik jeg hurtigt sympati med, omend han på nogle tidspunkter er irriterende dum og ikke tænker på konsekvenserne af de ting han gør – han udvikler sig dog meget igennem bogen og det er en spændende udvikling at følge. Der sker dog nogle ting hvor jeg havde forventet nogle større følelser, fra de implicerede, end der er beskrevet i bogen og det trækker en smule ned i min samlede vurdering.

Der er en masse sideløbende historier men jeg blev på intet tidspunkt forvirret og alle historierne passer på en eller anden måde fint ind i hinanden. Det fungerede derfor rigtig godt og var med til at øge spændingsniveauet i bogen – og jeg må indrømme at jeg flere gange blev overrasket undervejs.

“Handyman søges” har også nogle erotiske elementer med. Nogle af disse scener passer fint ind i bogen, mens én scene blev lidt for mærkelig til mig og som jeg på en eller anden måde ikke følte passede ind i bogen (vil ikke spoile, så nævner ikke mere) Men det er måske bare smag og behag – eller også forstod jeg bare ikke tanken bag.

Der kom også noget med jeg slet ikke havde ventet i en bog, som beskrives som en feelgood roman; der kom nogle krimielementer med – jeg vil ikke spoile og vil derfor ikke sige mere, men det passede faktisk rigtig godt ind i bogen og gav den lidt mere alvor og tyngde. Jeg synes det er imponerende, som forfatteren har formået at få flere genrer blandet sammen i én bog, uden at det blev forvirrende og for meget. Dog var opklaringen ret hurtig i forhold til hvad jeg er vant til, når jeg læser krimier, men man skal også huske at dette ikke er en typisk kriminalroman.

“Handyman søges” er en bog som både er humoristisk, alvorlig og spændende. Det er en bog hvor jeg, trods de uhyrlige ting der også sker i bogen, sidder med en rar følelse indeni, når sidste side er vendt. Jeg glæder mig til den næste bog bliver udgivet.

4 ud af 6 stjerner.

Udgivet af forlaget HarperCollins Nordic, oktober 2017

Antal sider: 399