Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra Politikens Forlag, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

Den garvede kriminalassistent William “Wolf” Fawkes kaldes en tidlig morgen ud til et gerningssted, hvor der møder ham et chokerende syn, i en tom London-lejlighed, tæt på hans egen. En halv meter over gulvet hænger et grotesk lig, som er syet sammen af dele fra seks mennesker -men det er hovedet som Wolf med det samme genkender og som tager pippet fra ham. Morderen bag “værket” har også sendt en liste ud til pressen med de næste seks ofre. Wolf og hans kollegaer skal nu både opklare en forbrydelse og afværge seks forestående mord, mens hele verden holder øje med dem.

Oprindeligt havde forfatteren tænkt at “Kludedukken” skulle være et oplæg til en TV-serie – men hvor er jeg glad for at han ændrede mening og skrev den som roman i stedet, ellers var jeg gået glip af den fedeste krimi.

Jeg er helt overvældet af hvor god læsning det her var. Allerede fra start af blev jeg suget ind i historien og jeg havde svært ved at slippe den igen. Det var én af de bøger jeg tænkte på, når jeg ikke læste den og hele tiden glædede mig til at komme hjem og læse i igen.

Jeg er vild med den måde forfatteren starter de forskellige kapitler, med at skrive dato og tid; det underbygger den følelse af, at man hele tiden er i en kamp mod tiden og er med til at opretholde et konstant tempo i bogen.

Det var også troværdige og interessante personer vi møder i bogen og der var gode sideløbende historier fra deres privatliv – uden at det dog bliver for meget og tager fokus fra opklaringen. Jeg kan jo godt lide at vi lærer vores hovedpersoner lidt at kende, så man også har lyst til at “kæmpe kampen” med dem. Forfatteren formår at beskrive personerne på en måde, så man finder dem sympatiske men ikke for helteagtige – vi får også deres svage sider beskrevet og det gør dem mere autentiske.

“Kludedukken” er bygget op ud fra et genialt plot og der er indlagt forskellige plottwists undervejs og flere gange i bogen blev jeg overrasket – også i slutningen. Der var på intet tidspunkt at bogen blev kedelig for mig; historien holder bare hele vejen igennem. Dette var en utrolig velkomponeret krimi og jeg er stadig helt imponeret.

Kort sagt: Hvis du er til krimilæsning, så læs “Kludedukken”! Det eneste minus ved bogen er, at jeg nu har læst den og ikke længere har den til gode.

6 ud af 6 stjerner

Udgivet af Politikens Forlag, oktober 2017

Antal sider: 395.