Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra Forlaget Bazar, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

Da Isabel møder Edward står de begge to ved en skillevej i livet; Isabel  er klar til at give op på kærligheden i hendes ulykkelige ægteskab og Edward har lyst til at gå i graven med sin afdøde og højtelskede hustru.  Edward er far til Isabels veninde, som har bedt Isabel om at se til hendes gamle far, da hun selv og hendes søster bor langt væk. Isabel har ingen anelse om, at den ældre mand der laver udsøgt mad til hende i sit køkken også vil komme til at ændre hendes liv.

Dette her var simpelthen sådan en fin historie om et venskab imellem mennesker fra to forskellige generationer, som på hver sin måde, hjælper hinanden tilbage til livet.

Det er en historie der er skrevet på en stille måde, uden de store spændingsmomenter – og det fungerer godt, da det er med til at underbygge noget af moralen i historien; at man skal lære at tage livet lidt roligt og finde glæden i dét man er i.

Gennem middagene og beskrivelserne af madlavningen får vi et rigtig godt indblik i både Edward og Isabel og deres udvikling igennem historien. Jeg forstår udmærket meningen med at madlavningen udpensles så nøje, men jeg nåede dog alligevel til et punkt hvor det blev lidt for trivielt for mig og det trækker altså lidt ned. Det til trods, synes jeg det er en vigtig bog at læse, fordi denne historie minder os om nogle af de ting, det er værd at sætte pris på i livet – som f.eks. At geare lidt ned, gøre os umage og lægge hjertet i det vi laver.

Det er en kort roman, som jeg nød at læse, selvom den på nogle tidspunkter blev lidt triviel for mig. Det var nærmest som om at jeg selv kom lidt ned i tempo mens jeg nød de fine beskrivelser og den interessante udvikling de to hovedpersoner, særligt Isabel, løbende går igennem.

Jeg vil anbefale denne roman til læsere der ikke nødvendigvis søger den store hæsblæsende spænding, men som synes at det er interessant at læse om helt almindelige mennesker og den udvikling man går igennem i livet. Det er en bog som sætter aftryk i én og lige får én til at stoppe op og tænke en ekstra gang over livet – også efter sidste side er vendt.

4 ud af 6 stjerner

Udgivet af forlaget Bazar, oktober 2017

Antal sider: 212