Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra Forlaget Under Pressure, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

Et mystisk nødopkald fra en lille butik i New York eskalerer og får store konsekvenser. Tristan og Clara arbejder i CIAs Afdeling for Radikal Mønstergenkendelse overtager sagen og de kommer i en global og hæsblæsende jagt efter sandheden. Det er en jagt der både involverer nogle af verdens mest magtfulde mænd, gamle kulturer og den moderne teknologi. De hvirvles ind i ældgamle sandheder, magt og mistillid. De bliver ikke kun udfordret på deres faglighed, men kommer også til at stå ansigt til ansigt med deres egen fortid og eksistentielle spørgsmål.

Jeg havde lidt svært ved at komme igang med bogen, da der er en del CIA-snak og en masse teknik i starten af bogen, og det er ikke noget som egentlig falder i min interesse, så jeg blev faktisk lidt i tvivl om det egentlig var en bog for mig. Det er dog det eneste, der for mig, trækker lidt ned. Jeg fortsatte dog min læsning og det er jeg glad for. Denne bog er SÅ meget mere end CIA og smart teknik.

Vi kommer løbende godt ind bag vores hovedpersoner i bogen og det er noget jeg sætter stor pris på som læser, da jeg synes det giver mere dybde i bogen.

Det er et virkelig gennemtænkt plot, som jeg er meget imponeret over og der er også nogle plottwists undervejs. Efter jeg først var kommet igang med bogen, havde jeg svært ved at lægge den fra mig.

Det her er en thriller hvor det er “De gode mod de onde” men alligevel ikke på en overdrevet måde. Det er en thriller hvor man i en stor del af bogen faktisk er lidt i tvivl om hvem der er de gode og hvem der er de onde. Der er lidt forvirring, men på den gode måde og det hele samles op til sidst, så man ikke sidder som læser og føler man mangler svar og det var fantastisk. Dog en lille cliffhanger tilsidst, men det er jo også første bog i en planlagt serie.

Det er en thriller som ikke “bare” er underholdning. Den sætter tanker igang hos læseren, også efter sidste side er vendt. Det er meget imponerende at en debutforfatter formår at skabe en thriller med så meget spænding, troværdige karakterer og samtidig dybde. Jeg synes virkelig at forfatteren har skabt noget unikt med denne bog og jeg glæder mig til at nummer to udkommer.

Hvis du mangler en god thriller og gerne vil være med fra starten af en ny og unik serie, så kan jeg virkelig anbefale at læse denne bog. Jeg er både overrasket og imponeret.

5 ud af 6 stjerner.

Udgivet af Forlaget Under Pressure, 2017. OBS bogen udgives nu via Politikens Forlag.

Antal sider: 533

Bogen kan bl.a købes her