Reklamelink, da dette er et anmeldereksemplar fra Politikens Forlag, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen

Om bogen

Drabsefterforskeren Martin Juncker befinder sig stadig i den lille by Sandsted, hvor han plages af mareridt efter sin fars død. Da en lokal advokat findes dræbt i byens park, kastes han ud i en omfattende efterforskning, som trækker tråde tilbage til hans egen fortid.
I København modtager Junckers kone, journalisten Charlotte, et anonymt tip om at det forfærdelige terrorangreb i København et halvt år forinden kunne være forhindret. Det er en potentielt farlig sag for hende at gå ind i, men det er samtidig også for vigtigt til blot at ignorere.
Junckers gamle partner Signe er tilbøjelig til at hjælpe Charlotte med at komme til bunds i sagen, men bliver også kaldt ud til en anden sag, hvor en ukendt mand er blevet dræbt. Samtidig hænger hendes familieliv i en tynd tråd og tanken om hævn overfor den mand som voldtog hende for et stykke tid siden fylder også stadig.

Min anmeldelse 

Satans sommer er anden bog i serien om Martin Juncker og Signe Kristiansen og er dermed fortsættelsen til Vinterland, som du kan læse min anmeldelse af ved at klikke på linket her.
Jeg vil anbefale nye læsere at starte med Vinterland da denne bog trækker mange tråde tilbage til hændelserne der er sket deri. Jeg vil dog rose forfatterparret for at have skabt nogle naturlige små henvisninger til første bog, så man lige får genopfrisket de ting der skete deri. Jeg elskede Vinterland og mine forventninger til denne bog var derfor også høje og kunne da heller ikke vente med at gå igang, da den endelig lå i min postkasse og jeg vil allerede nu afsløre at mine forventninger absolut blev indfriet. Det her var uden tvivl en krimi lige efter min smag.

Dette skyldes først og fremmest det stærke og alsidige persongalleri med nogle nuancerede hovedpersoner.
Juncker lyder måske som en klassisk krimikarakter: han er separeret og er på det private plan lidt af en ødelagt sjæl. Men selvom dette er ret klassisk for en efterforsker i krimierne, så er han altså på ingen måde karikeret. Han er en karakter som jeg har en oprigtig interesse i at følge og som jeg egentlig var lidt ærgerlig over at skulle efterlade da bogen var forbi.
Signe bor stadig med sin mand Niels og deres to børn. Hun fremstår stadig temmelig egoistisk, men med en lille sårbarhed, præcis som i den første bog.  Som karakter vokser hun lidt på mig i denne bog, selvom jeg da også blev lidt vred på hende, fordi hun handler så tåbeligt i sit private liv, men samtidig nærede jeg faktisk en stor sympati for hende og havde lidt en forståelse for hendes handlemåder.
Charlotte er også en meget central karakter i denne bog. Hun er blevet flyttet til gravergruppen på avisen efter sit eget ønske og jeg synes egentlig det er rimelig sejt at hun faktisk går lidt ned ad karrierestigen, fordi hun ikke gad al det ansvar og ekstraarbejde længere, som hun havde i sin tidligere stilling – paradoksalt nok slipper hun ikke for ekstraarbejdet, men det er tydeligt at hun igen mærker en passion for sit arbejde. Hun er også mærket på det personlige plan af separationen fra Martin og som læser sidder jeg bare og håber på at de finder sammen igen. De hører altså sammen, det kan man bare mærke.
Der optræder også en del bipersoner i bogen, men ingen overflødige karakterer. De mere centrale bipersoner er også alle fint beskrevne så de er letgenkendelige hele bogen igennem. Samspillet mellem karaktererne er også upåklageligt, hvilket både skyldes forfatterparrets evne til at skabe stemninger i de forskellige scener men også de velskrevne dialoger.

Tempoet i bogen er højt fra starten uden at det bliver for meget og for actionpræget. Historien er skrevet med personalfortælleren hvor vi skifter scene mellem de forskellige karakterer for hvert kapitel og det er medvirkende til at skabe det gode tempo og en konstant lyst til at lige at læse ét kapitel mere, fordi jeg havde en oprigtig trang til at vide hvad der nu skete hos de forskellige hovedpersoner. Derudover er sproget flydende og lettilgængeligt, så alle læsere kan være med.

Det er en krimi som vil rigtig meget på én gang, men som faktisk lykkes med det og det er altså imponerende, for det sker ærlig talt ret sjældent.  Det er også tydeligt at der har været foretaget en ordentlig og grundig research hvilket gav en autentisk følelse, selvom det er skønlitteratur. Jeg havde en følelse af, at dette faktisk kunne ske, hvilket har stor betydning for mig. Derudover er plottet altså både vildt og gennemført.

Jeg vil anbefale Satans sommer til krimilæsere som elsker krimier hvor der er lige dele fokus på både efterforskning og privatliv og som har et gennemført og originalt plot. Det er en krimi om parforhold, traumer, svigt, korrupte offentlige instanser, terror, hemmeligheder og retfærdighed. Jeg er endnu engang fuldstændig blæst bagover af Faber og Pedersen og mener absolut at denne bog lever op til den første. Den lægger også op til en treer, som jeg allerede nu vil vente i spænding på og længsel efter.  I min optik er dette en krimi udover det sædvanlige og derfor sender jeg seks stjerner afsted.

6 ud af 6 stjerner

 

Udgivet på Politikens Forlag, maj 2020

Antal sider: 415