Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra Harper Collins Nordic, men min anmeldelse er ikke påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

Heidi ser en hjemløs teenagepige stå på togperronen i silende regnvejr og knugende et spædbarn ind til sig. Heidi sætter sig ind i toget og kører mod arbejde, men kan ikke glemme pigen. Heidi er en meget omsorgsfuld kvinde – hun tager sig af herreløse katte og arbejder for de svage i samfundet. Alligevel synes hendes mand, Chris, og hendes datter Zoe at det er lidt mærkeligt, da hun en dag tager den hjemløse pige, Willow og hendes baby med hjem til deres hus. Dette vil da også vise sig at blive en beslutning som vil få større betydning for Heidi og hendes familie end hun overhovedet havde kunnet regne med.

Jeg var ikke stor fan af den første bog jeg læste, fra forfatterens hånd, men denne bog lød virkelig interessant og jeg tænkte jeg gerne ville give forfatteren en chance til – og det er jeg glad for. Dette var en thriller som holdt mig fanget hele vejen igennem. Vi skifter imellem at læse om Heidis, Willows og Chris’ syn på historien, hvor vi kommer godt ind bag de forskellige personer. Jeg er stor fan af, når forfattere vælger at skrive på denne måde. Det gør at jeg hele tiden må læse videre, fordi jeg er så nysgerrig på, hvad der sker med de forskellige personer. “Pretty Baby” er i bund og grund en meget tragisk historie og den skulle lige bundfælde sig, da jeg havde læst den færdig.

Jeg nåede dog til et punkt i bogen hvor jeg tænkte “Det her er simpelthen for underligt”, men det kan jeg abstrahere fra, da det er skønlitteratur og det er lavet for at underholde læseren. Det trækker dog en lille smule ned, i min samlede vurdering (Jeg vil ikke gå i dybden med hvad jeg tænker på, da det vil kunne spoile for fremtidige læsere).

Alt i alt vil jeg dog sige at dette er en thriller med god spænding, som er meget svær at lægge fra sig. Den vil være perfekt læsning en mørk efterårsdag, hvor regnen falder på ruden og man trænger til lidt uhygge. Det var en god læseoplevelse, som bestemt kan anbefales til thriller-fans.

4 ud af 6 stjerner

Udgivet af forlaget Harper Collins Nordic, september 2017

Antal sider: 413