Der er ligeså mange læsevaner, som der er læsere. Der er dem der nyder lydbøger mest. Der er dem, som foretrækker e-bøger mest – og det er også smart med de streamingtjenester vi har i dag, hvor man jo altid har et kæmpe bibliotek i lommen (det samme er gældende med lydbøger). Og så er der dem som til hver en tid vil foretrække en fysisk bog. Jeg mener ikke at der er nogen bogform, som er bedre end de andre – men som alle andre læsere har jeg selv en favorit og det er den fysiske bog.

 

Jeg har forsøgt mig lidt med lydbøger på mine gåture med min hund, når jeg gør rent eller laver mad, men jeg har ekstremt svært ved at koncentrere mig om det. Jeg kender dog flere som har enorm glæde at lydbøger og det misunder jeg lidt – for tænk på al den ekstra læsetid jeg kunne få, hvis jeg kunne finde ud at at nyde alle de gode lydbøger. Mange af de bøger jeg læser, er jo også at finde som lydbøger, så det kunne på mange måder være fedt, at jeg ikke var nødt til at lægge min bog helt fra mig, fordi jeg skal lave kedelige huslige pligter. Jeg må nok desværre bare indse at dette ikke er læseformen for mig.

E-bøger må jeg indrømme at jeg nogle gange læser. Dette er dog primært når jeg mangler læsestof eller har én bestemt bog jeg gerne vil læse og mit bogbudget er opbrugt pågældende måned. Jeg er jo udmærket klar over, at indholdet i en e-bog er præcis det samme som hvis jeg sad med den fysiske bog, men alligevel føler jeg altid at det er en lidt mere flad fornemmelse at læse på min iPad, end at sidde med en rigtig fysisk bog. I øvrigt synes jeg at det kan blive ubehageligt for mine øjne i længden – og jeg læser jo MEGET og længe ad gangen.

De fysiske bøger er bare min store bog-kærlighed. For mig er duften af en ny bog noget helt særligt – og følelsen af at sidde med en brugt bog, som andre har siddet og læst er også helt unik. Jovist kan det være upraktisk nogle gange, for man skal altid have en taske med, af en hvis størrelse, når man sværger til den fysiske bog og bogbudgettet er også bare større end hvis jeg kunne “nøjes” med en streaming e/lydbogstjeneste.

Og så er der mængden af bøger. Jeg læser ekstremt meget – ofte når jeg igennem flere bøger på en uge, mens andre har brug for at en bog skal bundfælde sig helt, før de fortsætter på en ny. Jeg har dog så mange bøger jeg vil nå at læse, at jeg slet ikke ville kunne vente længe med at starte en ny. Og jeg kan sagtens reflektere over en tidligere læst bog, selvom jeg er kommet videre med den næste i rækken. Og så er der altså også tiden – Vi har alle forskellige andre ting der også skal nåes og nogen har bare mere læsetid end andre. I min verden er INGEN læsevaner forkerte og INGEN læsevaner er de rigtige.

 

 

Men jeg er da lidt nysgerrig – hvordan er jeres læsevaner? Svar i kommentarfeltet her eller på opslaget på Instagram eller Facebook.