“Bag lukkede døre” af B.A. Paris: Jack Angel er en velhavende og flot advokat. Hans hustru, Grace, er både charmerende, elegant og en misundelsesværdig hjemmegående hustru, som altid serverer perfekte middage. Deres liv ser perfekt ud; de har billeder fra dejlige ferier til Thailand og virker meget forelskede og uadskillelige. Umiddelbart ser det ud til at det er ægte kærlighed. En kærlighed så stor at Jack har valgt at tage sig af Graces udviklingshæmmede lillesøster, når hun fylder 18 år og ikke længere kan bo på skolehjem og endda lade hende flytte ind hos dem. Men hvorfor har Grace ikke selv nogen telefon? Og hvorfor har hun aldrig tid til at mødes med naboerne alene, når hun ikke arbejder og tilsyneladende ikke har meget at skulle nå i løbet af dagen? Hvad foregår der egentlig bag de lukkede døre?

Med det samme jeg hørte om denne psykologiske thriller (i domestic noir undergenren) vidste jeg at det var en bog jeg bare ville læse! Beskrivelsen fangede mig og jeg havde høje forventninger til denne bog. Jeg vil sige at disse forventninger blev indfriet. Jeg var, som læser, fanget hele vejen igennem bogen. Jeg mærkede flere gange mit hjerte banke hårdere, jeg følte mig helt nervøs og bange og jeg havde sådan en sympati for Grace hele bogen igennem. Jeg havde svært ved at lægge denne bog fra mig og læste den på bare en enkelt (fri)dag. Det er imponerende den måde forfatteren formår at skrive på, så man mærker uhyggen hele vejen igennem.

Der var enkelte tastefejl i starten af bogen, som generede mig lidt, men det kom jeg hurtigt over. Der var også små ting i plottet, som nogle steder blev lidt for urealistiske (det vil jeg dog ikke komme alt for nært ind på, da jeg ikke ønsker at spoile bogen for fremtidige læsere). Jeg vil til gengæld sige at bogen holdt en god spænding hele vejen igennem, så det i det store og hele ikke betød vanvittig meget og så var den let læst. Det gør dog at jeg ikke vil give den fuld topkarakter, da det kræver lidt mere i min verden. Den sniger sig dog næsten på topkarakter, da det er sjældent jeg læser en bog, som holder mig så godt fast, som denne gjorde.  Hvis man er til denne genre, vil jeg absolut anbefale at læse den.

5 ud af 6 stjerner

Udgivet af Forlaget Jentas, 2017

Antal sider: 303