Dette er en anmeldelse af et sponsoreret eksemplar fra Gads Forlag, men min anmeldelse er ikke påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

Maya er tidligere elitepilot i det amerikanske flyvevåben, men er blevet fyret efter en skandale.  Hun  har været lykkelig gift med sin mand, Joe, som hun har datteren Lily med. Vi møder Maya, da hendes mand skal begraves, efter han er blevet skudt for øjnene af Maya. Få måneder forinden har Maya mistet sin elskede søster, som også blev dræbt. En dag ser Maya en video som hendes Nanny-cam har optaget, hvor hendes mand pludselig dukker op, men hvordan kan det lade sig gøre, når hun selv så ham dø? Hallucinerer hun? Samtidig har hun fornemmelsen af at nogen følger efter hende, da hun gentagne gange ser den samme bil, som kører efter hende. Men hvem er føreren af bilen og hvad vil han? Maya ønsker svar og i sin jagt efter disse må hun afdække gamle skjulte sandheder og pludselig er det for sent at bakke ud.

Jeg er generelt rigtig vild med Harlan Cobens bøger. Harlan Coben formår at beskrive sine hovedpersoner så fint, at man virkelig får en fornemmelse af hvem de er. Jeg må dog sige at jeg ikke var helt vild med Maya i starten af denne bog. Jeg synes hun virker lidt afstumpet – og dette skyldes muligvis hendes PTSD diagnose og at hun muligvis forsøger at skubbe følelser fra sig og at det dermed er et helt bevidst valg fra forfatterens side. Jeg havde lidt antipati mod hende hele bogen igennem, indtil det sidste kapitel, hvor nogle brikker begyndte at falde på plads og jeg faktisk fik lidt sympati med hende. Men når det er sagt, vil jeg sige at “Holdt for nar” er velskrevet, spændende og, som altid i Cobens bøger, var slutningen overraskende. Jeg var særligt glad for epilogen til sidst i bogen, så jeg følte jeg fik en rigtig afslutning. Sproget er flydende og jeg havde følelsen af, at jeg hele tiden ville have en side mere med, for jeg havde brug for at vide hvad der skete. Derudover var kapitlerne tilpas korte til at holde ens opmærksomhed hele vejen.

Jeg vil anbefale denne bog til andre fans af Harlan Coben – og har man endnu ikke stiftet bekendtskab med hans bøger vil jeg kun anbefale at man går igang, hvis man er vild med krimier med gode plots og hvor slutningen næsten altid overrasker.

Jeg havde egentlig hele vejen tænkt at hovedpersonen ville trække bogens karakter lidt ned, men efter at jeg fik læst bogen færdig og havde tænkt lidt over den, endte jeg alligevel med at give en høj “karakter”, for det var simpelthen så mange brikker der faldt på plads for mig og løftede bogen til et højere niveau.

5 ud af 6 stjerner.

Udgivet af Gads Forlag, 2017

Antal sider: 330