Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra Politikens Forlag, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

Om bogen

Fra bagsideteksten:
På Bornholm findes liget af skolepigen Susan, der forsvandt sporløst under en lejrskoletur i 1995. Liget har ligget gemt i en klippesprække i Ekkodalen under et myldrende dække af insekter.
Camilla Lind er tilbage på kriminalredaktionen på Morgenavisen og insisterer på at optrevle, hvad der egentlig skete, dengang Susan forsvandt. Da Camilla opsøger Susans gamle klassekammerat, Pia, for at få mere at vide, finder hun en familie knuget af sorg, fordi Pia samme morgen er gået i Dyndet og har druknet sig.
Louise Rick er på orlov fra sit job i Drabsafdelingen og er i utide blevet kaldt hjem fra sin jordomrejse, efter hendes bror har forsøgt at begå selvmord. Han er sønderknust, fordi hans kone, Trine, igen har forladt ham og deres to små børn. Louise prøver at hjælpe sin bror med at finde Trine, som ikke har givet lyd fra sig, siden hun forlod hjemmet.
I sin søgen blandt Trines ting finder Louise et gammelt klassebillede, og det går op for hende, at Trine i sin tid gik i klasse med Susan og Pia og var med på den lejrskoletur, hvor Susan forsvandt …

Min anmeldelse 

Jeg tror ikke jeg er den eneste Louise Rick-fan, som har gået og i sit stille sind håbet på en ny bog i serien, men hvor håbets lys også brændte længere og længere ned, da Politikens Forlag pludselig afslørede at denne drøm blev virkelighed: Vi fik en ny Louise Rick-bog! Og den bog er her nu. Endelig. Jeg kan allerede nu afsløre at tidligere fans af serien også kan glæde sig meget til at få fingrene i denne her, for den lever til fulde op til de andre i serien.
Den kan også læses selvstændigt, hvis man absolut insisterer, men man vil klart få mest ud af historien, hvis man har læst de andre bøger i serien først, da man ellers vil mangle en del baggrundsviden om vores hovedpersoner – og det vil altså være ærgerligt, for noget af det særligt interessante ved Louise Rick-serien er altså at få lov at følge hovedpersonernes udvikling gennem bøgerne.

Bogen er skrevet i datid med personalfortællervinklen, hvor vi følger Louise Rick, men enkelte steder går den tilbage i tiden hvor vi præsenteres for en flok unge skolepiger.
Louise Rick er på orlov fra sit arbejde og står i nogle personlige problemer, der gør at vi virkelig får et fint indblik i hendes sårbare sider, men samtidig også den styrke hun trods alt formår at oparbejde igen. Jeg har fra allerførste bog været helt vild med Louise Rick fordi hun er så troværdig og sympatisk en karakter, da hun har så mange nuancer og jeg elsker hende bestemt ikke mindre efter denne bog.
Camilla Lind er Louises veninde og arbejder som journalist. Hun har en teenagesøn, Markus, som i dén grad formår at volde hende problemer i sit private liv. Hun er også en karakter med flere nuancer og i denne her viser hun også nogle sårbare, og måske endda lidt grimme, sider som der sikkert er flere derude i verden, som kan relatere til.
Det er virkelig befriende med nogle romankarakterer som har nogle svære, men alligevel relaterbare og menneskelige problemer – det er dog ikke nyt i denne serie og det er måske netop én af grundene til at disse bøger er så populære.
Udover disse to skønne kvinder møder vi også en overskuelig mængde bipersoner som også alle er fint beskrevne og samspillet mellem alle karaktererne fungerer også godt.

Sproget er flydende, lettilgængeligt og miljøbeskrivelserne er detaljerede, så scenerne står tydeligt frem for én.
Spændingsniveauet er højt fra starten og holder hele vejen igennem, dog uden at det på nogen måde bliver actionpræget,hvilket er et stort plus hos mig, da jeg jo ikke er så meget til de bøger hvor der er alt for mange slåskampe og ildkampe. Jeg var simpelthen opslugt af bogen fra første side til allersidste side og læste den i næsten ét stræk, kun afbrudt af lidt indkøb og mad. Det skyldes dels at historien og plottet er godt fundet på, men også Blædels evne til at holde os læsere fanget, ved hele tiden at efterlade små cliffhangers, som gør sig gældende både i forhold til karakterernes private liv og opklaringsarbejdet. Og så må jeg lige knytte en kommentar til at jeg blev noget overrasket da vi nærmede os slutningen. Jeg havde hurtigt en formodning om hvor plottet bare henad, men jeg vil gerne indrømme blankt at jeg ikke havde regnet hele sammenhængen ud – og det er jo kun fedt når det sker!

Pigen under træet er en velskrevet krimi om psykisk sårbarhed, hemmeligheder og fortielser. Det er en perfekt krimi til en kølig dag, hvor man er kravlet sammen i hjørnet af sofaen – især hvis du også har læst de tidligere bøger i serien. Nu viste Blædel jo, at hun ikke var helt færdig med Louise Rick (eller var det omvendt?) og jeg håber at de to har flere historier at byde os på fremadrettet! Jeg synes i hvert fald at denne bog lægger fint op til en fortsættelse.

5 ud af 6 stjerner

 

 

Udgivet på Politikens Forlag, november 2019

Antal sider: 319