Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra Politikens Forlag, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

Niels Bentzon er midt i sit privatlivs mareridt. Hans kone, Hannah, er alvorligt syg og han står overfor en fremtid der vil blive fyldt med sorg og hvor han formentlig skal lære at være alenefar. Hannah er rejst væk i håb om at finde et mirakel og Bentzon kæmper for at få livet derhjemme til at fungere. Samtidig sker der et brutalt mord i København: En gymnasielærers lig findes i en kælder på Nørrebro og det viser sig at sagen trækker tråde til begivenheder der ligger to årtusinder tilbage i tiden. Bentzon sættes sammen med sine kollegaer på sagen om at finde den brutale morder, inden der kommer flere ofre.

“Miraklernes Nat” er femte selvstændige bind i serien om gidselforhandleren Niels Bentzon. Jeg forestiller mig at man fint kan læse bogen uden at have læst de andre, men for at få mere dybde i karaktererne vil jeg anbefale at man læser de 4 andre i serien først.

“Miraklernes Nat” starter hårdt ud. Det er ikke en af de bøger, hvor man lige skal igennem starten før den bliver spændende og man bliver derfor ret hurtigt suget ind i historien.

Karaktererne i bogen er jeg stor fan af. Niels Bentzon er simpelthen en fantastisk karakter og jeg synes det er spændende at følge hans udvikling igennem bogserien og jeg var ret glad for, at man virkelig er hans sårbare side i denne bog. Hans kone Hannah er en intellektuel og stærk kvinde, på trods af de psykiske problemer og den somatiske sygdom hun lider under. Jeg synes dog nærmest hun var unaturligt stærk i denne bog, sådan som hun kan rejse rundt mens hun er dødssyg, men lægger jeg den holdning til side, så synes jeg det var meget interessant at vi fik lov at følge hendes rejse også. Bipersonerne er jeg også stor fan af og jeg vil særligt nævne Leon, som vi får et mere nuanceret billede af i “Miraklernes Nat”.

A.J. Kazinski formår noget helt særligt med deres bøger og det viser de også i denne bog. De formår at holde fokus på efterforskningen, samtidig med at vi får gode og dybdegående indblik i karakterernes personlige liv og den udvikling de hver især går igennem. De formår at skabe flere historier i samme bog som alligevel har en sammenhæng, som får hele historien til at gå op i en højere enhed.

Kazinski kan også noget helt særligt når det kommer til plots og det beviser de endnu engang i “Miraklernes Nat”. Jeg er imponeret over det originale plot og jeg blev overrasket flere gange undervejs.

“Miraklernes Nat” er en meget velskrevet krimi. Kazinski har sans for detaljen, skriver levende og formår at holde læseren fanget. Det er forholdsvist korte kapitler og læsningen glider bare. Dette var en af de bøger jeg ikke havde lyst til at lægge fra mig, medmindre jeg virkelig skulle og den var derfor også hurtigt læst.

Jeg vil ikke spoile, så jeg vil ikke afsløre for meget her, men jeg er simpelthen nødt til at komme med en lille kommentar om slutningen, som jeg synes var meget smuk og rørende.

Hvis man har læst og været fan af de foregående bøger om Niels Bentzon så er jeg ikke i tvivl om at man også vil elske “Miraklernes Nat” som ud fra min mening, er den bedste i serien. Hvis ikke man er kommet igang endnu, men er fan af krimier med stærke karakterer, originale og gennemtænkte plots samt masser af spænding, så vil jeg bestemt anbefale at man går i gang med denne serie.

5 ud af 6 stjerner

Udgivet af Politikens Forlag, november 2017

Antal sider: 378