Ida slås med bøhlandsblues og provinsidioter og vil bare gerne væk. Hun bor i en lille jysk provinsby og går på gymnasiet samtidig med at hun passer sit studiejob og fester med de andre unge fra området. Ida glæder sig til at få sin studenterhue så hun kan slippe væk fra sin irriterende familier og fra den provinsby hun bor i. At slippe fri når man både skal kæmpe med skole, venner, familie, fyre og sig selv er ikke altid let og nogle gange må man tage en omvej for at slippe ud.

Bogen starter godt ud og bliver hurtigt fængslende. Forfatteren skriver let og ligetil og jeg synes det er nogle meget troværdige dialoger blandt personerne, hvilket er med til at gøre læsningen flydende.

Man får hurtigt et indtryk af hovedpersonen Ida og jo længere vi kommer ind i bogen, des flere nuancer får vi af hende. Ida er en hovedperson som gerne vil virke til at skide på det hele, men det bliver efterhånden tydeligt at hun også er sårbar, men måske ikke helt kan indrømme det overfor sig selv – og andre. Ida er en meget troværdig hovedperson. Hun går igennem mange af de ting som mange unge går igennem herude på bøhlandet og formentlig også i de store byer og derfor tror jeg også at hun, som hovedperson, vil tiltale mange. Også selvom man af og til bliver ekstremt sur på hende, fordi hun gør nogle virkelig dumme ting – Men hun er ung og lærer forhåbentlig af sine fejl livet igennem.

Jeg kom hurtigt ind i universet i historien og kunne genkende en del ting ved det at være ung i en provinsby og finder derfor mange af beskrivelserne meget autentiske. Jeg kom faktisk så meget ind i historien at jeg oplevede en oprigtig bekymring for vores hovedpersonen Ida, selvom det er fiktion. Jeg håber på en eller anden måde at vi hører mere til hende på et tidspunkt, for jeg har lidt brug for at vide hvordan det kommer til at gå hende videre frem.

“Provinspis” er en rå ungdomsbog der både indeholder hårde ord, sex, stoffer og andre ungdomsproblemer, som jeg tror mange vil kunne relatere til såsom venskaber, kærlighed og identitet. Jeg synes ofte at jeg oplever at ungdomsbøger kan mangle lidt substans, men jeg synes egentlig at denne her bog fortæller en god, men rå, historie med meget dybde og jeg er meget imponeret.

5 ud af 6 stjerner.

Udgivet af forlaget Carlsen, 2017

Antal sider: 229