Det er juleaften og et voldsomt snevejr lægger gaderne i Hudiksvall øde. Ud på eftermiddagen modtager politiet et opkald. Henna Pedersen, gift med Sveriges bedste fodboldspiller, er fundet dræbt i sit eget hjem, med parrets to små børn som de eneste vidner. Politimanden Rokka, som netop er hjemvendt fra Stockholm, bliver sat på sagen. Da der sker endnu et koldblodigt mord begynder han at indse at hans job og fortid er flettet ubønhørligt sammen. Som opklaringen skrider frem bliver Rokka mere og mere sikker på at fodboldspilleren skjuler noget af afgørende betydning og at han måske slet ikke kendte sin kone, så godt som han troede.

Dette var en da de krimier som startede rigtig spændende ud og jeg derfor havde store forventninger da jeg startede bogen. Jeg oplevede dog at jeg mistede lidt fokus undervejs og spændingen aftog lidt. Vi møder rigtig mange personer i denne bog og det blev lidt forvirrende at holde styr på dem allesammen og jeg tror at det har en stor del at sige i mit manglende fokus. Jeg kunne egentlig godt lide vores hovedperson Rokka og hans kollegaer og at deres privathistorier også blev delt med os. Dette var med til at øge spændingen, fordi jeg var interesseret i hvordan det gik dem.Der var bare for mange sidehistorier og det var nok dét som endte med at forstyrre min læsning lidt. Tilsidst kunne jeg dog se at historierne alligevel endte med at flyde sammen, men det ændrede ikke på min opfattelse af at sidehistorierne fyldte for meget.

Når det er sagt vil jeg dog sige at opklaringsarbejdet var spændende at følge med i. Det er ikke det mest overraskende plot, men der var alligevel lidt plottwists undervejs og plottet fungerede.

Hovedpersonen Rokka er en interessant karakter. En såret mand, som bor alene og som er lidt ødelagt af fortiden. Det er ikke fordi det er vildt originalt med denne type hovedkarakter, men jeg kan egentlig godt lide når vores hovedpersoner ikke er så perfekte. Han er også meget direkte og tænker måske ikke altid før han taler og handler. Nogle gange blev jeg faktisk lidt irriteret på ham og andre gange sympatiserede jeg med ham. Jeg kan godt lide når hovedpersonerne får nogle følelser frem i mig og det er primært Rokka og hans kollegaer som trækker bogen op. Jeg glæder mig til at læse nummer 2 i serien, for at se hvordan det går med Rokka og de andre. Dette var desuden forfatterens debut, så jeg håber at hun har udviklet sin skrivestil lidt i opfølgeren, så den ikke bliver så forvirrende.

“ENSOMmerfugl” er skrevet i et let og flydende sprog og dette kombineret med gode dialoger og fine beskrivelser af omgivelser og personer gjorde at læsningen egentlig flød fint, på trods af lidt for mange sidehistorier.

Jeg vil anbefale “ENSOMmerfugl” hvis man godt kan overskue at følge med i flere sidehistorier, hvis man leder efter en krimi med interessante hovedpersoner og hvis man gerne vil være underholdt uden at det bliver helt sindsoprivende spændende.

3 ud af 6 stjerner

Udgivet af: HarperCollins Nordic DK, 2016

Antal sider: 381