Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra Politikens Forlag, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

Sierras familie driver en juletræsplantage i Oregon, hvor hun har sit liv og sine bedste veninder. Hver år må hun dog forlade alt dette, når familien pakker deres træer og drager til Californien for at sælge årets produktion. Her har hun også en bedste veninde og det er her hun har sine juletraditioner. Sierras liv er derfor på en måde delt i to: Hendes liv i Oregon og hendes liv i Californien. Når hun er det ene sted savner hun det andet – men i år vil dette ændres, da hun møder Caleb som med ét overskygger hendes liv hjemme i Oregon. Der svirrer dog nogle rygter om at Caleb ikke umiddelbart er nogen drømmefyr. For nogle år siden begik han en stor fejl, som han stadig lider under, men Sierra er fast besluttet på at hjælpe ham med at finde tilgivelse for fortidens synder. Samtidig hænger det som en sort sky over dem, at hun skal forlade ham og tilbage til sit liv i Oregon, når julen er ovre.

”At se lyset” er en roman, som godt kan betegnes som en juleungdomsroman. Jeg kom lynhurtigt i julestemning, da jeg begyndte på denne bog, fyldt med juletræer, glade familier og forskellige traditioner. Jeg synes grundlæggende at det er en god historie.

Jeg kunne godt lide de karakterer vi møder i bogen. Vores hovedperson, Sierra, fremstår sympatisk og som sætter pris på det hun har. Hun virker på mange måder moden, men samtidig har hun også ungdommens naivitet med sig og det synes jeg gør hende til en troværdig hovedperson. De andre personer vi møder i bogen var jeg også ret glad for, særligt Sierras veninde i Californien, Heather, som virker både sjov og kærlig. Jeg synes dog at Caleb fremstod lidt utroværdig, hvis man tænker på begivenheden fra hans fortid – jovist har den haft nogle konsekvenser på det personlige plan for ham, men jeg skulle have troet at det havde haft lidt flere konsekvenser og jeg synes også han er lige lovligt “god dreng” i forhold til hvad han tidligere har gjort. Jovist kan folk ændre sig og julen er hjerternes og tilgivelsernes fest og alt det der, men jeg synes det virker lidt for urealistisk. Hvis jeg lægger det til side kunne jeg dog egentlig godt lide ham og jeg elskede hans og Sierras forhold til hinanden.

“At se lyset” er en roman der handler om tilgivelse, kærlighed, venskab og gavmildhed; lige præcis de ting jeg elsker i juleromaner. Bogen er velskrevet og indeholder både alvor og humor og siderne vendte sig nærmest af sig selv under min læsning.

“At se lyset” er beskrevet som en bog der bl.a vil knuse ens hjerte og få én til at tro på kærligheden igen. Jeg må indrømme at den ikke knuste mit hjerte (og jeg troede allerede på kærligheden inden). Historien er god og det var hyggelig læsning der også indeholdt små spændingsmomenter, men det var ikke én af de bøger som virkelig fik følelserne i kog hos mig – men jeg kom i julestemning og jeg var godt underholdt af og nød historien.

Hvis man søger en hyggelig juleroman og måske gerne vil have lidt hjælp til at komme i julestemning vil jeg bestemt anbefale at man får fat i “At se lyset”.

4 ud af 6 stjerner

Udgivet af Politikens Forlag, november 2017

Antal sider: 262