Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra Gads Forlag, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

Agatha Christie og hendes mand, Archie, er ikke et helt almindeligt middelklassepar. Med seks populære romaner bag sig har Agatha etableret sig som én af Englands skarpeste krimihjerner og parret fører en tilsyneladende forgyldt tilværelse i det celebre London. Men bag facaden lurer både pengeproblemer, utroskab og fortvivlelse. Da en mystisk fremmed pludselig dukker op og truer Agatha med at ødelægge hele hendes familie og deres ry, bliver hun tvunget til at bruge sit talent for mord: Hun skal planlægge drabet på en uskyldig kvinde.

Jeg har længe villet læse denne bog og jeg kan med det samme indrømme at jeg ikke blev skuffet. Jeg synes det er fantastisk godt tænkt af forfatteren at bruge Agathas mystiske forsvinden i 1926 som grundlaget for en kriminalroman. Det er tydeligt at forfatteren har gjort sin research inden tilblivelsen af denne roman. En stor del af bogen er pure opspind men der optræder også ting i bogen, som faktisk er sket i den virkelige verden og det fungerede virkelig godt.

Bogen er skrevet i et sprog, som fremstår autentisk for tiden den skulle forestille sig at være skrevet i, men samtidig var sproget ikke for gammeldags. Den var skrevet letforståeligt og læsningen flød.
Derudover synes jeg dialogerne fremstod meget troværdige og ikke kluntede, hvilket også var med til at gøre læsningen flydende. Selvom bogen tager et alvorligt emne op formår forfatteren alligevel at skrive med en underliggende humor, som løftede bogens stemning lidt.

Agatha er portrætteret som en meget troværdig og sympatisk hovedperson og man kom godt ind bag hendes tanker. Jeg følte flere gange at jeg nærmest kunne mærke hendes ængstelse, sorg og frygt og dét er et godt tegn på hvor velskrevet bogen egentlig er. De øvrige karakterer vi møder i bogen var også godt beskrevet. Der var få vi kom tæt ind på livet af, men man får alligevel en tydelig fornemmelse af hvem de er.

Bogen er på en måde delt op i to historier, som dog har en grundlæggende ting tilfælles: Agatha Christies forsvinden i 1926. Vi følger både Agatha i sine egne kapitler og omverdenens reaktion på hendes forsvinden – og deres forsøg på at opklare forsvindingen. Det fungerede rigtig godt og var med til at sætte et fint tempo i bogen, da man hele tiden ønskede at vide lidt mere om hvad der foregik de forskellige steder. Det eneste jeg kunne have ønsket mig at vide lidt mere om var hendes mands inderste tanker om Agathas forsvinden; det kunne have givet lidt mere substans til historien.

“Talent for mord” er en underholdende og spændende bog og hvis man er til krimier vil jeg klart anbefale at man læser den, selvom det ikke er den typiske krimi hvor nogen dør og andre skal opklare mordet.

5 ud af 6 stjerner

Udgivet af Gads Forlag, 2017

Antal sider: 374